Popas Păcurari

Descrierea cartierului Popas Păcurari

Amplasat în partea de nord-vest a Iașiului, Popas Păcurari se învecinează cu zonele Păcurari-Canta și Copou-Sărărie. Acesta este unul dintre cele mai noi cartiere ale orașului, motiv pentru care stocul locativ existent aici este alcătuit, practic, doar din locuințe nou-construite – fie ele apartamente sau case-vile. Per ansamblu, zona este destul de „aerisită” și se bucură de o dezvoltare coerentă.

Având în vedere poziționarea sa periferică, zona Popas Păcurari este, per ansamblu, destul de bine deservită la capitolul mijloace de transport în comun. Aceasta este tranzitată, astfel, de liniile de autobuz 20, 30B și 43C. Acestea fac legătura cu cartierele imediat învecinate, dar și cu zona centrală a orașului.

Această zonă a orașului din nord-estul țării este destul de ofertantă și la capitolul retail. Astfel, pe lângă magazinele și supermarketurile de cartier, dintre care unele afiliate unor rețele internaționale, aceștia pot ajunge cu ușurință la hipermarketul Kaufland, din cartierul învecinat Păcurari-Canta. Pe timp de weekend, ansamblul Palas Iași, din zona centrală, reprezintă o destinație interesantă de cumpărături.

Pe lângă spațiile verzi și locurile de joacă amenajate pentru copii din zona Popas Păcurari, una dintre cele mai importante zone de recreere în aer liber este Grădina Botanică „Anastasie Fătu”, amplasată în cartierul învecinat Copou-Sărărie. Acesteia i se adaugă și obiective de interes cultural, precum Muzeul „Mihai Eminescu”, Bojdeuca lui Creangă sau Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu”.

Ținând cont de faptul că este un cartier recent dezvoltat, Popas Păcurari este destul de bine reprezentat la capitolul educație. Astfel, printre opțiunile pe care le au la dispoziție familiile cu copii se numără Grădinița „Happy Kittens”, alături de Școala Gimnazială „Profesor Mihai Dumitriu”. Mai multe oportunități la acest capitol, inclusiv în materie de învățămînt superior, pot fi găsite în zona Copou-Sărărie

Printre unitățile medicale demne de menționat în zona Popas Păcurari se numără Clinica Almedra, de pe Șoseaua Rediu, nr. 54. Locuitorii acestei zone a Iașiului se pot orienta, însă, și spre instituțiile medicale de stat existente în zona Copou-Sărărie, printre care Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon”, sau Spitalul Clinic Militar de Urgență.

Vezi pe hartă unde sunt localizate unitățile medicale din această zonă:

După cum este, probabil, de așteptat, această subdiviziune a orașului nu este foarte ofertantă în ceea ce privește oportunitățile de a ieși cu prietenii în oraș. La acest capitol, ieșenii care locuiesc aici se pot baza, însă, pe opțiunile oferite de cartierele învecinate – în special zona Copou-Sărărie.

Această zonă rezidențială nouă a Iașiului nu este bine reprezentată nici la capitolul servicii bancare. De aceea, dacă ai nevoie să derulezi o operațiune bancară, poți conta pe variantele oferite de zonele învecinate – în Păcurari-Canta vei putea găsi, spre exemplu, un sediu Banca Transilvania, unul BCR, alături de o sucursală Raiffeisen, una CEC Bank și una Alpha Bank.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în această zonă a Iașiului:

Posesorii de mașină care locuiesc în această zonă a Iașiului nu ar trebui să întâmpine foarte multe probleme în ceea ce privește găsirea unui loc de parcare în apropierea casei. Ținând cont de dezvoltarea rapidă a acestei zone, achiziția unui spațiu propriu, de la dezvoltatorul ansamblului rezidențial, reprezintă soluția recomandată.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Popas Păcurari

14 rezultate

Datorită amplasării sale periferice – și, implicit, disponibilității terenurilor pentru construcții –, dar și proximității zonei Copou-Sărărie, Popas Păcurari a fost (și continuă să fie!) un cartier foarte atractiv pentru dezvoltatorii de ansambluri rezidențiale. Aceasta este o opțiune de luat în seamă atât de către cei interesați de achiziția unui apartament nou, cât și de cei care și-ar dori să locuiască la curte.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Greenfield Copou, Venetia Residence, Cartierul Francez, ESQ Village 3, Contemporan Residence, Azimut Copou, Royal Town Copou, Sivco Residence, Adamant Towers, Insignia Iasi Villas, Comat Towers, Cartierul Austriac, Complex Zorilor, TR Millennium. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Popas Păcurari şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Popas Păcurari

Prețurile apartamentelor din acest cartier sunt sub media de preț. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor.

Chiriile apartamentelor din cartierul Popas Păcurari

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
250 Euro.

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
299 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Nu există informații despre prețuri pentru această categorie.
0 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Popas Păcurari

Vânzare apartament în Iaşi

zona Popas Pacurari, 3 camere, 82 mp, Parter / 4

Cod oferta:CP4486 Agentia Casa Prima va propune spre vanzare un apartament de 3 camere cu suprafata de 82 mp, compus din 2 dormitoare, o baie, balcon+terasa/gradina, hol , living, bucatarie...

Închiriere apartament în Iaşi

zona Popas Pacurari, 3 camere, 83 mp, Etaj 1 / 2

P4774 Agentia Select Imobiliare recomanda spre inchiriere un apartament cu 3 camere decomandat, amplasat in zona Valea Lupului Apartamentul are o suprafata utila de 83mp si este compartimentat...

Închiriere apartament în Iaşi

zona Popas Pacurari, 2 camere, 75 mp, Etaj 5

Va oferim catre inchiriere un superb apartament de 2 camere, cu suprafata de 75mp, situat intr-un imobil nou ( 2019) dotat cu ascensor de ultima generatie,finisaje premium si acces parcare...