Țesătura

Descrierea cartierului Țesătura

Învecinându-se direct cu zona centrală a orașului, dar și cu Nicolina, Tudor Vladimirescu, Bularga și Zona Industrială, cartierul Țesătura dispune de o densitate destul de ridicată a populației, raportat la suprafața sa destul de redusă. Acest fapt se datorează structurii stocului locativ existent aici, care este compus, practic, aproape doar din blocuri vechi, majoritatea cu regim mare de înălțime.

Raportat la dimensiunile sale, zona Țesătura este, per ansamblu, foarte bine deservită la capitolul mijloace de transport în comun. Aceasta este tranzitată, astfel, de liniile de autobuz 42, 43, 46 și 47, care fac legătura cu cartierele învecinate, inclusiv cu zona centrală. Printre stațiile de autobuz exisente aici se numără Școala Ion Ghica, Țesătura și Casa Sindicatelor.

Locuitorii acestei zone a capitalei Moldovei au la dispoziție, la capitolul retail, o serie de magazine și supermarketuri de cartier. În plus, aceștia pot ajunge cu ușurință la hipermarketul Kaufland, din zona Nicolina, dar și la centrul comercial Iulius Mall, din Tudor Vladimirescu, respectiv Palas Iași, din zona centrală, unde vor găsi inclusiv o serie de magazine de pe segmentul de fashion.

Ieșenii care locuiesc în zona Țesătura se pot bucura, în primul rând, de spațiile verzi și locurile de joacă amenajate în preajma blocurilor de locuințe. O destinație de relaxare o reprezintă, cel puțin pe timp de weekend, și centrele comerciale Iulius Mall și Palas Iași, alături de obiectivele de interes cultural din zona centrală.

La capitolul oportunități de educație, de menționat în Țesătura ar fi Creșa nr. 1, alături de Școala Gimnazială „Otilia Cazimir”. Locuitorii acestui cartier au la dispoziție și opțiunile oferite de cartierele învecinate, în special zona centrală și Tudor Vladimirescu, unde se găsesc inclusiv o serie de instituții de învățămînt superior.

La capitolul servicii medicale, zona Țesătura este deservită de câteva cabinete medicale private, având diferite specializări. Ieșenii care locuiesc aici pot conta însă cu încredere pe oportunitățile oferite pe acest segment de zona centrală, dar și de cartierul Tudor Vladimirescu, unde pot fi găsite inclusiv instituții medicale de stat.

Vezi pe hartă unde sunt localizate unitățile medicale din această zonă:

Dată fiind suprafața sa redusă, această subdiviziune a orașului nu este foarte ofertantă nici în materie de gastronomie. Cu toate acestea, locuitorii cartierului se pot orienta spre oportunitățile existente în cartierele învecinate, îndeosebi în zona centrală și în Tudor Vladimirescu – inclusiv în cadrul celor două centre comerciale de aici.

La capitolul servicii bancare, de menționat în zona Țesătura ar fi o sucursală BRD, amplasată aproape de granița cu zona Cantemir-Podu Roș – dincolo de care se găsesc și un sediu ING Bank, CEC Bank și Banca Transilvania. O serie de alte opțiuni pe acest segment sunt oferite, desigur, de zona centrală a orașului.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în această zonă a Iașiului:

Dacă locuiești la bloc și preferi mașina proprie ca mijloc de locomoție, probabil că mizezi pe locurile de parcare existente în preajma casei. Cei care doresc să închirieze un spațiu al lor de la autoritățile locale se pot adresa reprezentanților Primăriei orașului, al cărei sediu poate fi găsit pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 11.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Țesătura

8 rezultate

Datorită poziționării sale, în proximitatea zonei centrale, cartierul Țesătura ar prezenta, la modul teoretic, un punct de atracție pentru dezvoltatorii de ansambluri rezidențiale (și nu numai). Cu toate acestea, interesul potențialilor investitori este restricționat de dificultatea de a găsi terenuri pretabile pentru construcții.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Comat Towers, Ansamblul rezidential DIMINETII, Insignia Iasi Villas, Sivco Confort, Contemporan Residence, ESQ Village 3, Azimut Copou, Complex Zorilor. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Țesătura şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Țesătura

Prețurile apartamentelor din acest cartier sunt ușor peste media de preț. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor.

Indicele imobiliare.ro

1.508 €/mp

01.01.24 - 31.01.24

+0,5%  (8 €/mp) faţă de luna 12/2023

+8,8%  (122 €/mp) faţă de luna 1/2023

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Țesătura

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
270 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
370 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
450 €.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Listă Străzi

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Țesătura

Vânzare apartament în Iaşi

zona Central, 2 camere, 65 mp, Etaj 6 / 8

Aceasta locuinta se afla in inima vibrantului oras Iasi, intr-o locatie ultracentrala, la doar cativa pasi de celebrul Palas Mall, Mitropolia Moldovei si de Moldova Mall. Situat pe strada Costache...

Vânzare apartament în Iaşi

zona Central, 4 camere, 96 mp, Etaj 6 / 8

Cod Oferta: PG74515 Compania Imobiliara PREMIER Grup va propune spre vanzare un apartament cu 4 camere, model cu 3 balcoane si aflat intr-un bloc pe cadre construit in anul 1988 din zona...

Vânzare apartament în Iaşi

zona Central, 2 camere, 49 mp, Demisol / 3

Cod Oferta: PG77689 Compania imobiliara PREMIER Grup va ofera spre vanzare un apartament cu 2 camere model decomandat, situat intr-un bloc finalizat in anul 2018, din zona Moara de vant -...

Vânzare apartament în Iaşi

zona Central, 2 camere, 68 mp, Etaj 3 / 4

Apartament cu doua camere, zona centrala, Silvestru, avand suprafata utila 68,67mp, mobilat si utilat modern,baie cu geam de aerisire, etaj 3/4, orientare sud-estica, rulouri electrice, centrala...

Închiriere apartament în Iaşi

zona Central, 2 camere, 52 mp, Etaj 9

Avem placerea sa va propunem spre inchiriere un apartament cochet si bine compartimentat, cu doua balcoane, mobilat si utilat situat intr-un bloc turn, cu lift nou din Bulevardul Independentei....

Închiriere garsoniera în Iaşi

zona Central, o cameră, 28 mp, Etaj 9 / 9

Va propunem spre inchiriere un apartament cu o camera in zona Dimitire Cantemir /Gara Internationala. *Apartamentul este model semidecomandat, are o suprafata de 28 mp si este situat la etajul 9...

Închiriere apartament în Iaşi

zona Central, 3 camere, 92 mp, Etaj 8 / 9

OFERTA RECOMANDATA! Agentia Imobiliara Casa Alba va prezinta spre inchiriere un superb apartament cu 3 camere tip duplex, amplasat pe 2 nivele, intr-un imobil nou, pozitionat ultracentral, in...