Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
20 Septembrie 2009

248 de locuinte rezervate din 9.600 la Project Expo

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 20 Septembrie 2009

Antecontactele si rezervarile semnate pe perioada celei de-a patra editii a Targului Imobiliar Project Expo au scazut cu circa 16% fata de editia precedenta, de la 295 la 248, din cele 9.600 de locuinte oferite, potrivit datelor prezentate de organizatori, scrie NewsIn.

 

“Diferenta apare ca urmare a faptului ca multi dintre vizitatori nu au participat vreo data la un targ imobiliar, au venit nepregatiti si nu au putu incheia un precontract. Oricum diferenta nu este foarte mare”, a declarat, pentru NewsIn, general manager Zero Point Consulting, Cosmin Radu, organizatorul targului imobiliar.

Din datele organizatorilor reiese ca aproximativ 10.000 de persoane au vizitat targul pe perioada celor trei zile de desfasurare, iar peste 91.000 de plinte au fost impartite de catre expozanti preponderent persoanelor interesate. Datele estimative cuprind peste 1.123 de vizionari efectuate de potentialii clienti in perioada targului.

Din cele 248 antecontracte si rezervari de locuinte inregistrate, ansamblul Brancusi Residence detine recordul cu 68 de rezervari, urmat de Hope City, cu aproximativ 30 de rezervari.

La cea de-a doua editie a Project Expo dedicata Programului “Prima Casa”, dezvoltatorii au oferit peste 9.600 de locuinte in Bucuresti si zonele limitrofe. Acestia anticipeaza ca in perioada imediat urmatoare se vor resimti cu adevarat efectele pozitive ale acestui targ si estimeaza un numar considerabil de contracte ce vor fi incheiate cu persoanele cu care au stabilit contacte in cele trei zile.

Potrivit organizatorilor, in prima zi a targului a fost vanduta si o locuinta de lux cu pretul de 1,350 milioane euro.

Compania West Invest a semnat un antecontract pentru un apartament pe doua niveluri, de tip penthouse, in zona Primaverii, cu suprafata de 300 mp construiti si cu o terasa de 140 de mp dotata cu piscina si bar.

Acest bloc de locuinte de lux nu este complet dat in folosinta, iar lucrarile vor fi finalizate la inceputul anului viitor. De asemenea, conform declaratiilor reprezentantilor companiilor expozante, la fel ca si la editia precedenta, apartamentele cu doua camere sunt cele mai cautate locuinte deoarece ofera spatiu si se incadreaza ca pret in programul “Prima Casa”.

Organizatorii Project Expo “Prima casa” au declarat ca se asteapta ca aproximativ 15.000-16.000 de oameni sa viziteze editia de toamna a targului, in crestere fata de editia precedenta, din luna iulie, cand numarul vizitatorilor a fost de 10.000. In plus, acestia au mentionat ca se asteapta sa incheie cu circa 15% mai multe precontracte pe durata targului decat in editia precedenta in special datorita preturilor mai scazute decat la targul desfasurat in luna iulie.

Potrivit reprezentantilor Project Events, dezvoltatorii imobiliari au redus preturile in medie cu 10-12%, fata de editia precedenta. De asemenea, multi dintre dezvoltatori au venit cu oferte de masini pentru achizitionarea unui apartament din ansamblurile pe care le detin, altii ofera chiar si mobilierul in pretul casei.

 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe