Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
23 Iulie 2010

25.000 de euro: apartament cu două camere în Capitală

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 23 Iulie 2010

O locuinţă de 50 de metri pătraţi construită la mansarda unui bloc vechi costă doar cât o garsonieră din Bucureşti.

Dacă te numeri printre vânătorii de locuinţe cât mai ieftine, un apartament la mansarda unui bloc ar putea fi alegerea ideală pentru tine. Romică Cozma, inginer în cadrul firmei de profil Total Construct, spune că preţul unei unităţi locative cu două camere se situează între 20.000 şi 25.000 de euro. Adică exact cât ai da pe o garsonieră cât de cât decentă în Bucureşti. Spre comparaţie, cea mai ieftină locuinţă cu o cameră listată pe www.imobiliare.ro este una confort doi, cu o suprafaţă de 20 de metri pătraţi, situată în zona Titan. Preţul cerut de proprietar este de 25.000 de euro.

Interesant este că, indiferent în oraş al ţării este situată, o casă la mansardă are acelaşi preţ – dat fiind că din valoarea acesteia este eliminat costul terenului. Astfel, arată Cozma, costul de construcţie a unei astfel de locuinţe se ridică la 300 de euro pe metru pătrat. La preţul total al apartamentului se mai adaugă însă şi cheltuielile pentru izolarea acoperişului (lucrare necesară înainte de începerea construcţiei), precum şi profitul firmei – în valoare de 10%, în acest caz.

Suprafeţe mari la preţuri rezonabile
Pe piaţa bucureşteană mai sunt disponibile şi locuinţe la mansardă ceva mai scumpe. Adrian Ruja, proprietarul firmei sibiene A-Con Adi Construct, are disponibile circa 100 de astfel de unităţi locative, aflate în diferite stadii de construcţie, în toate sectoarele Capitalei. Valoarea de achiziţie se ridică la 800 de euro pe metru pătrat, la care se adaugă TVA. Suprafeţele apartamentelor proiectate de firmă au suprafeţe cuprinse între 50 şi 150 de metri pătraţi. În ciuda preţului mai ridicat, aceste locuinţe la mansardă reprezintă totuşi o alternativă mai convenabilă decât un apartament vechi prin prisma raportului suprafaţă/preţ. Ruja spune că, de la începutul acestui an, a vândut 30 de apartamente în Bucureşti, cele mai multe la preţul de 70.000 de euro – adică locuinţe cu o suprafaţă medie de circa 87,5 metri pătraţi.

Achiziţie pentru închiriere
Potrivit legii, prioritate pentru achiziţia apartamentelor construite la mansardă au locatarii blocului respectiv. Reprezentantul Total Construct estimează că circa 70% dintre cumpărătorii de astfel de locuinţe sunt tineri de până în 30 de ani, cu venituri medii. Mulţi clienţi văd în achiziţia unei astfel de case şi o oportunitate de investiţie. Cozma dă exemplul unui avocat care a cumpărat şapte apartamente la mansardă şi le-a închiriat pe toate.

În ceea ce priveşte modalitatea de plată a unei asemenea locuinţe, constructorii se arată flexibili. Reprezantantul Total Construct spune că cei mai mulţi dintre clienţi optează însă pentru achitarea unui avans de 50% din valoarea locuinţei, urmând ca, în termen de trei până la cinci ani, restul să fie virat în rate egale, fără dobândă, direct către firmă. La rândul său, Ruja subliniază că acceptă orice modalitate de plată agreată de client.

Bucureştiul, la început de drum
Comparativ cu alte mari oraşe ale ţării, Bucureştiul se află încă la început în ceea ce priveşte construcţia de apartamente la mansardele blocurilor. Potenţialii cumpărători nu au înţeles prea bine conceptul şi nici agenţiile imobiliare sau firmele de construcţii nu prea l-au promovat. Înainte de izbucnirea crizei, în anii 2007-2008, conducerea Total Construct îşi propunea construcţia a 10.000 de astfel de locuinţe în Capitală. „Acum am mai slăbit şi noi motoarele. Bani sunt, dar oamenii sunt speriaţi”, arată Cozma.

Totuşi, acest gen de business se pune încet-încet pe picioare – asta şi ca urmare a reducerii drastice a bugetelor pentru achiziţii imobiliare. În momentul de faţă, Total Construct are în lucru trei şantiere deasupra unor blocuri din Bragadiru. Mai multe comenzi se află însă în aşteptare. „Avem contracte cu 26 de blocuri din Bucureşti, în zona parcului Tineretului, Mihai Bravu, Drumul Taberei, Pantelimon”, subliniază reprezentantul firmei. Acesta precizează că, la nivel naţional, compania are un portofoliu circa o sută de scări de bloc mansardate. Asta înseamnă peste 400 de unităţi locative construite în oraşe ca Buzău, Constanţa, Timişoara sau Suceava.

Mansardarea, o idee pentru izolarea blocului
De cele mai multe ori, asociaţiile de proprietari ale blocurilor solicită mansardarea în primul rând ca modalitate de izolare a terasei blocului. Există două variante: fie asociaţia de proprietari suportă costurile construcţiei, iar la sfârşit rămâne cu apartamentele – pe care le poate vinde sau închiria -, fie firma de construcţii se ocupă de tot, iar la sfârşit locuinţele rămân în proprietatea acesteia. Potrivit legii, pentru ca o asemenea lucrare să fie demarată, este nevoie de acordul majorităţii proprietarilor de la ultimul etaj. Reprezentantul Total Construct arată că un avantaj pentru locatari constă în izolarea cu polistiren a pereţilor exteriori ai blocului. Pe lângă aceasta, costul izolării acoperişului este inclus în preţul apartamentelor nou-construite.

Părerile cititorilor
32 păreri
  • Cristina C

    catre dl. Ionescu Razvan – noi intentionam sa cumparam un apartament de la aceeasi firma, intr-un bloc nou construit. Cum a decurs in final in cazul dvs? Sunteti multumit de investitie?

    Ma puteti contacta pe adresa de mail privata.

    Va multumesc.

  • Nistor Marian

    Pe langa comportamentul verbal de neobrazat al D-lui Adrian, va reclam lucrarea executata la mansarda blocului B16 din Bucuresti, Aleea Crevedia nr 2, privind izolatia si structura de scurgere a apei.
    In timpul ploi de azi, apa de la mansarda se scurge pe peretii izolatiei si nu prin asa zisele burlane.
    Rog firma A-CON ADI CONSTRUCT sa remedieze urgent defectiunile de executie a lucrarilor. Voi depune a plangere la primaria sectorului 4 cat si la protectia consumatorului.

  • Ionescu Razvan

    Tocmai am vizitat un astfel de apartament.
    Arata foarte bine, in stadiu de gri, si cu destul de mult bun gust. Firma este a-con adi construct din Sibiu. Mi-a trimis tot mai putin expertiza tehnica, proiectul constructiei, schita cadastrala, intabularea(care teoretic vine in decembrie) si RECEPTIA LUCRARILOR

    Va rog sa ma contactati prin mail cat de repede.
    Salutari.

  • Ana

    Buna seara! Despre ce firma este vb? Cumva Euromansarda? Si noi am “cumparat” un astfel de apartament la mansarda iar firma va intra in faliment. Suntem disperati ca vom ajunge in strada si fara banii dati. Astept raspunsul dvstra!Multumesc!

  • Ovidiu Pasare

    Locuintele la mansarda sunt o varianta foarte buna pentru multi oameni. Acum totul depinde de calitatea lucrarii. Ok…o sa aveti niste finisaje mai proaste, dar oricum e mult mai bine decat daca ati cumpara un apartament in bloc vechi “fara imbunatatiri”.
    MARE ATENTIE insa! NU trebuie sa cumparati un apartament care nu are care nu are schita cadastrala,intabulare. Nu va bucurati ca il luati mai ieftin ca este nefinisat. Exista riscul ca receptia lucrarilor sa nu fie facuta in acel imobil pana cand toate apartamentele nu sunt finisate. CERETI inainte de cumparare: RECEPTIA LUCRARILOR, Schita cadastrala si intabularea, Consultati un inginer de rezistenta care poate sa verifice daca s-au respectat normele din memoriul tehnic.
    DA, apartamentele rezultate sunt sigure indiferent de structura (lemn, cadre beton, fier) deci nu le ia vantul, nu se prabusesc la cutremur, daca au fost respectate normele in vigoare.
    Multi tepari sunt din Sibiu dar nu toti. Vin in alte orase, construiesc, vand la stadul de gri, apoi firma dispare in ceata. Proprietarii se aleg cu un contract facut cu o firma in faliment si un apartament neterminat pe care nu au schita cadastrala, intabulare, act de proprietate autentificat de un notar. Daca doriti mai multe detalii ma puteti contacta pe e-mail. Am lucrat pentru o firma care facea mansardari si va pot da mai multe detalii.

  • preda-nicolae-

    este-oidee-buna-dar,sa-se-facă-cu-mai-mult-simt-de-raspundere-altfel-le-ia-vantul-sicadtavaneleincap-la-oameni.-

  • Ovidiu

    Preturile sunt in continua scadere..poate in alta tara..sunt mai mari. Dumneavoastra chiar doriti un apartament ieftin aici in Romania?

  • tamasag luminita daniela

    sunt interesata de oferta cu 2 cam in titan la mansarda la pretul de 25000 de euro. cu pot afla mai multe detalii?va multumesc

  • doar un cetatean

    Ideea mi s-a parut la inceput excelenta, dar ca orice om am facut cateva cercetari inainte sa ma arunc pe ofertele parca “prea tentante” si am dat peste articolul asta: http://mansardare.wordpress.com/2009/01/04/mansarda-ressu/

    Din pacate unul dintre tepari este mentionat in articolul scris de Dna Dragusin.
    Nu stiu ce hram poarta doamna respectiva, dar ma asteptam ca inainte de a scrie un articol sa faca un minim de cercetare pe subiect.
    Mie nu mi-a luat mai mult de 5 minute sa dau de blogul respectiv. Stiu ca adevarul este intotdeauna la mijloc, dar ce scrie acolo este probat cu documente si actiuni in instanta!!! Nu e de gluma.

  • romica cozma

    persoanele interesate de achizitia unui apartament sunt rugate sa ma contacteze la adresa de e-mail :[email protected]

  • stefy

    buna ziua!

    As dori informatii ref la aceaste tipuri de apartamente la nr de tel 0768136060 in vederea achizitionarii.

    Cu stima

  • Gabriel TERENTE

    As fi interesat de conditiile de achizitie si locatia unui asemenea apartament ! Astept contact pe mail sau 0757109575

  • adi

    pt doritorii de mansarde (ieftine), mergeti si intrebati pe cei care au cumparat asa ceva, bateti cvu tupeu la usile lor…veti fi dezamagiti/socati de calitatea lucrarilor…si mai intrebati-va si de ce au vrut asociatiile aceste constructii pe blocurile lor…ganditi-va bine inainte de a arunca banii pe fereastra, feriti-va de belele

  • florin

    Nu va ingramaditi sa cumparati!!!!!!!

    daca blocul mansardat a fost construit inainte de 1977 eu nu as cumpara sau daca este din prefabricate .

  • Manole Claudia

    Doresc sa achizitionez in rate un astfel de apartament daca este posibil in sectorul 6 al capitalei.

  • Manole Claudia

    Doresc sa achizitionez si eu un astfel de apartament dar in rate.Va multumesc.

  • elena

    As dori mai multe informatii despre aceste apartamente.Se mansardeaza numai blocurile cu patru nivele sau si celelalte?Pot vedea un astfel de apartament?As fi interesata.Va rog sa-mi dati o adresa de mail sau o persoana autorizata sa dea informatii detaliate.
    Multumesc!

  • viorela necrelescu

    doresc sa akizitzionez un ap.la mansarda, cu 2 cam. in bucuresti, la pretul maxim 25000 euro. astept detalii la tlf.0721925152 sau pe mail.va multumesc

  • petre

    Daca discutati despre mansardarea blocului la asociatia blocului in care locuiti si ne ajutati sa obtinem acordul a 50+1 din locatari aveti prioritate in a cumpara un apartament la mansarda.Pt detalii 0766699690

  • Bogdana Stanescu

    As dori sa stiu unde pot lua informatii pentru a cumpara un astfel de apartament la mansarda.Multumesc

  • Elena Para

    Din ce este realizata structura de rezistenta a acestor mansarde ? Si cum se comporta aceasta mansarda in timp, ca izolare termica?

  • manu

    Astfel de oferte sunt facute de firme din zona moldovei,de catre “specialisti” de duzina…pacat!
    Cunosc astfel de firme si,nu le recomand desi,comisionul este …interesant!
    Unii clienti fiind amatori de oferte “de-a mocca” uita de unele amanunte esentiale,k de pilda…calitatea!…Aceste constructii se fac la periferiile cartierelor,in nici un caz ultra/central!!!

  • patricia

    Si eu as dori un astfel de apart in buc, mai degraba in centru sau cat mai aproape de centru. Va rog sa ma anuntati, multumesc

  • camelia

    Doresc sa achizitionez un apartament de 2 camere la pretul de 25000 euro. Astep detalii

  • Gherghina Pricop

    Ma intereseaza achizitionarea unui ap.de 2 camere la mansarda unui bloc in Bucuresti-militari.Daca ezista ,va rog trimiteti-mi oferata cu mai multe locatii .Multumesc

  • petre

    Doresc si eu sa cumpar un ap 2 cam,astept detalii la [email protected] sau 0766699690

  • petre

    E o idee buna.Sunt constructii usoare care nu afecteaza structura blocului.Locatarii blocului beneficiaza GRATUIT izolarea blocului,schimbat tevi si alte lucrari iar blocurile ar avea un aspect mai frumos iar pt cei de la ultimul etaj faptul ca o sa aiba acoperis e OK

  • Rodica

    Inca o data se incearca frectia la picior de lemn. Trebuie sa intelegem ca specula cu imobiliare nu mai tine si trebuie sa mai si muncim . L-a intrebat cineva pe avocat de unde are 200000 Eur cash pentru 6 apartamente ? Plateste impozite si taxe ?
    De ce trebuie sa ne cacam unul in capul celuilalt si sa spunem ca o ducem bine!
    NU intelegem ca pamantul este gratis, nu s-a chinuit nimeni sa-l produca decat Dumnezeu .
    De ce trebuie sa ne bucuram ca locuim la coliba, ne plimbam cu jeep-ul pe care nu avem cu ce sa- intretinem…………….

  • Necula Dorinel

    In Bucuresti in cartiere aveti asemenea proiecte finalizate , sunt interesat de aceasta oferta ,de achizitia unui apartament de 2 cam , trimiteti-mi pe mail o adresa sau o persoana de contact pt.mai multe detalii.

    Multumesc,

  • anghele elena

    adica in pretul de 25000 al ap intra si izolarea bl la ex?
    !

  • ioana

    ce idiotenie.

  • 25.000 de euro: apartament cu două camere în Capitală

    […] Articol Ghid Imobiliar: Stiri imobiliare […]

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe