Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
23 sept. 2011

35 de hectare de teren în Bucureşti, de vânzare la un sfert din preţul pieţei. Vezi cât costă

scris de Adriana Lefter in categoria Ştirea zilei

Zona Bulevardul Theodor Pallady a devenit tot mai atractivă în ultimii ani datorită disponibilităţii unor terenuri de mari dimensiuni, la preţuri competitive.

Chiar şi după trei ani de recesiune, încercarea de a cumpăra un teren în interiorul Capitalei cu mai puţin de 100 de euro pe metru pătrat se dovedeşte încă dificilă. Nu pentru toată lumea însă. Un investitor instituţional care decide să achiziţioneze o suprafaţă de mari dimensiuni poate obţine un preţ-record pe metrul pătrat în actualele condiţii de piaţă.

Acest lucru este dovedit de un producător autohton de produse chimice, SC Chimopar SA, ce urmează să vândă două parcele de teren în Bucureşti, în zona Bulevardul Theodor Pallady, potrivit unei note întocmite în urma adunării generale a acţionarilor companiei. Una dintre parcele are o suprafaţă de 260.000 de metri pătraţi, iar cealaltă se întinde pe 92.000 de metri pătraţi, suprafaţa totală ajungând la circa 35 de hectare. Preţul oferit de cumpărător – firma cipriotă Meveco Holdings Limited Cipru, prin Sidal Dezvoltare Imobiliare SRL – se ridică la 18 milioane de euro (fără TVA), potrivit notei citate. Aceasta ar fi cea mai mare tranzacţie de vânzare a unui teren încheiată în Capitală în ultima perioadă.

Suedezii de la Ikea caută peste 60 de hectare în zonă
În urma anunţului de vânzare, publicat în prima parte a lunii august, Chimopar a primit două oferte de cumpărare: una din partea Interprime Properties (parte a grupului suedez Ikea), în valoare de 22 milioane de euro (fără TVA), şi cealaltă din partea Meveco Holdings Limited Cipru. Cea dintâi companie interesată de teren voia să facă achiziţia cu o condiţie: aceea ca Avrig 35, împreună cu Cascade Group, să accepte să vândă, în acelaşi timp, suprafaţa de 310.000 de metri pătraţi, pe care o deţin în imediata vecinătate a terenului aflat în proprietatea Chimopar.

Întrucât Interprime Properties nu a informat reprezentanţii Chimopar de faptul că Avrig 35 şi Cascade Group au primit oferta de cumpărare, compania a decis, în cadrul adunării generale a acţionarilor, să accepte în schimb oferta firmei cipriote, în valoare de 18 milioane de euro. Cheltuielile de curăţare a terenului şi de obţinere a avizelor pentru încheierea tranzacţiei de vânzare-cumpărare vor fi suportate de către cumpărător, se arată în documentul citat.

Retailerii, la concurenţă cu dezvoltatorii
Preţul acceptat pentru vânzarea terenului din Bulevardul Theodor Pallady – de circa 51 de euro pe metru pătrat – se situează sensibil sub preţul pieţei din zona respectivă a Capitalei. Spre comparaţie, în luna iunie a acestui an, producătorul de vopsele Policolor-Orgachim a desemnat compania Colliers să se ocupe de vânzarea a jumătate din fosta platformă Policolor, situată tot pe bulevardul Theodor Pallady. Proprietatea are o suprafaţă de 13,8 hectare, iar preţul cerut de către vânzători se ridică la o valoare de 220 de euro pe metru pătrat, ceea ce ar echivala cu o sumă totală de 30,36 milioane de euro.

Potrivit reprezentanţilor Colliers, în ultimii ani zona Bulevardului Theodor Pallady din Bucureşti a devenit atractivă pentru o serie de retaileri şi dezvoltatori imobiliari, atât datorită îmbunătăţirii reţelelor de infrastructură, cât şi disponibilităţii spre vânzare a unor suprafeţe de teren de mari dimensiuni, la preţuri competitive. În opinia acestora, în această arie poate fi dezvoltat fără nicio problemă un proiect imobiliar de amploare, fie el rezidenţial, de retail, birouri sau chiar un hotel.

Părerile cititorilor
1 părere
 • desfjoly

  Felicitari celor care mai fac bani in tara asta……..
  Au cumparat cu un scop precis……….scop care in mod cert nu se cunostea decat de anumite persoane…….
  In ceeace priveste pe cumparatorul actual habar nu are in ce se baga cand a acceptat sa faca curatenie pe terenul Chimopar………….care este o bomba ecologica…………ani de a randul deversandu se direct in pamant fel de fel de substante chimice care mai de care mai toxice, gen DDT etc………….
  Dar in Romania banul si puterea lui nu are limite!!!
  Suntem mandri si creste inima in noi, din patriotism, ca traim alaturi de acesti oameni descurcareti care vor ridica Romania pe cele mai inalte culmi ale gloriei.
  Ave Base!!!

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cât costă unul dintre cele mai mari terenuri intravilane de vânzare în Timișoara? Are o poziție privilegiată și dispune de toate utilitățile

Unul dintre cele mai mari terenuri intravilane disponibile, în prezent, în Timișoara a fost scos la vânzare cu suma de 4,55 milioane de euro. Terenul intravilan se află în...

citește mai departe
Cât mai costă să construieşti o casă: 40.000 de euro, cu tot cu teren. Vezi ce poţi face cu acest buget

Pentru a te încadra într-un buget redus, cea mai bună variantă este ca, pentru construcția unei case, să cumperi o parcelă situată la marginea oraşului, unde preţurile sunt mai...

citește mai departe
În ultimii patru ani, terenurile s-au ieftinit cu 60%. Vezi topul oraşelor cu cele mai mari scăderi

Evoluţia preţurilor pe anul trecut indică o tendinţă de stabilizare a pieţei, la fel ca în cazul segmentului rezidenţial. Dintre toate segmentele imobiliare, piaţa terenurilor a fost cu siguranţă...

citește mai departe
Terenurile din Cluj si-au mai revenit. Vezi care a fost trendul in 2012!

Segmentul terenurilor din Cluj-Napoca la nivelul anului 2012 nu a avut un trend propriu, el aliniindu-se trendului national. Spre deosebire de anii anteriori, cand criza a lovit poate cel...

citește mai departe
Vrei să-ţi construieşti o casă? Cât te costă terenul

În localităţile limitrofe ale marilor oraşe pot fi găsite loturi de teren potrivite pentru construcția unei locuinţe individuale în condiții de cost rezonabile, chiar şi pentru cei cu un...

citește mai departe