Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
28 Septembrie 2012

Manualul vanzatorului. Etapele vanzarii unei locuinte

scris de Leonard M. in categoria Proprietari
Ultima actualizare: 15 Aprilie 2013

De-a lungul timpului ti-am oferit o multime de sfaturi, pentru ca vanzarea, acest nou pas pe care-l faci, sa fie pentru tine o experienta cat mai placuta. Ne-am gandit acum sa legam aceste informatii intr-o “culegere de sfaturi”, pe care sa le ai la indemana oricand, oriunde.

Azi incepem cu etapele vanzarii unei locuinte. Vanzarea unei locuinte nu este deloc o chestiune usoara, mai ales cand vrei sa se realizeze in conditii de siguranta, in cel mai scurt timp posibil si la un pret pe care-l astepti. Am identificat astfel, cele trei elemente definitorii ale unei vanzari: siguranta, timp si bani. Cine poate sa-ti ofere toate aceste elemente intr-un singur produs? Corect! O agentie imobiliara profesionista, iar noi iti recomandam sa alegi una care sa raspunda cel mai bine cerintelor tale.

De ce este nevoie de un plan pentru o vanzare perfecta?

Pentru ca, astfel, te organizezi mai bine. Pentru ca fiecare etapa este importanta, iar tratarea cu iresponsabilitate a uneia se rasfrange mai apoi asupra urmatoarelor si, deci, asupra rezultatului final. Dar, hai sa vedem care sunt etapele vanzarii si vei intelege mai bine de ce o locuinta “neprimitoare” nu va face o impresie buna si, implicit, nu va scoate mai multi bani din buzunarul cumparatorului.

1. Pregatirea locuintei pentru vanzare. Este etapa in care locuinta ta se transforma intr-un produs. Nu trebuie sa uiti ca ambalajul vinde produsul!

2. Publicitatea. Presa scrisa si on-line abia asteapta anuntul tau. Fa o prezentare atragatoare, dar in acelasi timp corecta, a locuintei tale. Foloseste toate mijloacele: text, fotografie, video.

3. Consiliere de specialitate. Asa cum am spus deja, o agentie imobiliara profesionista lucreaza in locul tau, oferindu-ti in schimbul comisionului timp, bani(pretul dorit) si siguranta.

4. Vizionarea. Este etapa in care marfa ta ajunge pe masa clientilor. Intampina-ti vizitatorii cu caldura, raspunde-le la intrebari si ofera-le tot timpul necesar.

5. Negocierea. Este precedata de faza de ofertare(sau de strangere si analiza a ofertelor) pe care o includem in etapa de negociere. Este cea mai incarcata etapa din punct de vedere emotional. In functie de cele doua parti, putem asista la razboaie crancene sau la tratative pe cale diplomatica. Si intr-un caz, si in celalalt, important e ca la final cele doua parti sa primeasca ce si-au dorit.

6. Semnarea contractului. Finalizarea procesului de vanzare este parafata de semnaturile partilor in fata notarului public. Ca orice moment din viata, certificat de semnarea unui document, si acesta este foarte incarcat emotional, insa emotiile sunt de scurt durata. O explozie de energie pozitiva incheie intregul proces.

Sase etape. Sunt multe, sunt putine? Sunt grele, sunt facile? Noi spunem ca sunt recomandate. Pentru ca experienta vanzarii, cea mai importanta vanzare din viata ta, sa fie incununata de succes.

Va urma!

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Tipuri de agenti imobiliari. Care este cel mai potrivit pentru tine?

Atunci cand ai o proprietate de vanzare sau de inchiriat, cand vrei sa cumperi sau sa inchiriezi, devii actor principal al pietei imobiliare. Poti sa-ti rezolvi problemele pe cont...

citește mai departe
Arta negocierii pretului locuintei. Stii cum sa reactionezi la o contraoferta?

Negocierea pretului, cea mai tehnica etapa a cumpararii unei locuinte, este de fapt o combinatie intre matematica si psihologie. Pentru a fi un bun negociator trebuie sa stii in...

citește mai departe
Pentru a vinde o locuinta trebuie sa ai o atitudine corespunzatoare!

Vanzarea unei locuinte este o afacere si sunt mai multi factori care contribuie la reusita ei. Despre pregatirea locuintei pentru vanzare am mai discutat in trecut si nu vom...

citește mai departe
Vrei sa vinzi dar ai ipoteca? 9 + 1 sfaturi importante pentru tine

Analizand bilantul tranzactiilor incheiate in 2010 am observat ca un numar suficient dintre acestea au implicat imobile ce erau grevate de ipoteca. Aceasta constatare, plus experienta dobandita in situatii...

citește mai departe
Educatia face diferenta in imobiliare

  Ieri am fost iar la scoala de real estate a lui Tony Macaluso. Revenit a doua oara in Romania, Tony face la un moment dat o parabola, facand...

citește mai departe