Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
24 Ianuarie 2013

Alege-ti chiriasii cu grija. Vezi alte 5 sfaturi utile!

scris de Leonard M. in categoria Proprietari
Ultima actualizare: 15 Aprilie 2013

Suntem in mijlocul iernii, o perioada nu tocmai infloritoare pentru segmentul chiriilor de pe piata imobiliara. Multi chiriasi stiu acest lucru si incearca sa-si renegocieze conditiile acum sau sa-si gaseasca apartamente de inchiriat mult mai ieftine decat in lunile septembrie-octombrie.

Proprietarii locuintelor de inchiriat trebuie sa fie pregatiti pentru tentative de negocieri de pe pozitii de forta, iar pregatirea inseamna profesionalism pe intreaga desfasurare a relatiei proprietar-chirias.

Iata cateva sfaturi in acest sens:

1. Selecteaza-ti chiriasii cu grija. Tactica “primul venit- primul servit” poate fi falimentara si vina este numai a ta. Gandeste-te ce tip de chiriasi iti doresti si, cu ajutorul agentului tau imobiliar, alege un chirias stabil si care are potenta financiara pentru a-si plati chiria la timp.

2. Pune totul pe hartie. Contractul de inchiriere este sfant iar procesul verbal de predare-primire in care, pe langa situatia generala a imobilului, sunt prezentate toate bunurile cu care este utilat, il completeaza. Toate clauzele din contract sunt importante si acestea trebuie sa te protejeze in fata unor evenimente negative.

3. Ofera un spatiu functional. Curatenie, mobilier adecvat, obiecte sanitare, reparatii ale instalatiilor electrice si termice daca sunt necesare, acces la utilitati( televiziune, internet).

4. Intimitate. Vizitele neanuntate nu sunt pe placul chiriasilor indiferent de motivul vizitei. Anunta-ti chiriasii din timp si stabileste cu ei ora si durata vizitei.

5. Rezolva conflictele. Uneori ceilalti locatari din bloc nu sunt prea fericiti de vecinatatea chiriasilor, mai ales daca acestia sunt studenti. Astfel vor face foarte multe plangeri, cele mai multe bazate pe motive ridicole. Rezolva situatia printr-o intalnire cu acesti contestatari. Altfel, aceasta tensiune se va rasfrange asupra relatiei cu chiriasii tai.

6. Fii intelegator. O comunicare buna cu chiriasii tai iti va dezvalui amanunte din viata profesionala si profesionala a acestora. Vei putea astfel sa preintampini situatii cum ar fi, de exemplu, neplata chiriei pentru o perioada de timp ca urmare a unor probleme la locul de munca. Un chirias care are o relatie buna cu proprietarul apartamentului in care locuieste nu va ezita sa discute cu acesta deschis despre aceste probleme iar rezolvarea va veni de la sine.

Succes!

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Analiză Imobiliare.ro: Chirii tot mai scumpe în marile orașe. Acestea sunt  zonele cele mai solicitate de chiriași

Chiriile solicitate pentru apartamentele din cele mai mari șase orașe ale țării au continuat să se majoreze în luna septembrie, pe fondul unei oferte tot mai scăzute și a...

citește mai departe
Tendințe pe piața închirierilor. La ce ne putem aștepta în perioada următoare în materie de prețuri?

Pe piața închirierilor de locuințe luna septembrie este una marcată, în mod tradițional, de o creștere a activității, dar și a prețurilor, în contextul unei cererii mai mari venite...

citește mai departe
Tot ce trebuie să știi când intri în goana după chirie în Timișoara

Poate nu este momentul potrivit pentru tine să cumperi o locuință, așa că ai intrat în goana după chirie. Stai fără griji. Îți punem la dispoziție cele mai noi oferte...

citește mai departe
Tot ce trebuie să știi când intri în goana după chirie în Brașov

Nu e momentul potrivit pentru tine să cumperi o locuință, așa că ai intrat în goana după chirie? Am analizat pentru tine datele disponibile și îți prezentăm acum cele...

citește mai departe
Tot ce trebuie să știi când intri în goana după chirie în Cluj-Napoca

Să-ți cauți o chirie în Cluj-Napoca nu este ușor. Prețurile sunt unele dintre cele mai ridicate din țară, iar concurența pentru cele mai răvnite proprietăți este tot mai acerbă....

citește mai departe