Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
2 apr. 2009

Amenajarea bucătăriei

scris de casa-gradina.ro in categoria Home & Deco

Locul unde depozitezi, igenizezi şi pregăteşti mâncarea, este un spaţiul vital şi indispensabil traiului de zi cu zi. Acest loc este bucătăria.

Cea mai bună amplasare a mobilierului este triunghiul: într-un colţ chiuveta, în altul aragazul şi în ultimul dulapul. Se recomandă ca traseul dintre cele trei să nu fie străbătut de nici un obstacol.
Trebuie să te gândeşti încă din faza de proiect dacă îţi convin punctele de record de apa şi gaz. Este bine ca acestea să nu fie mutate la distanţe mari faţă de aranjamentul iniţial.
Montează o priză în plus, căci nu se ştie când mai ai nevoie de una. Pentru prizele de blat foloseşte un circuit de siguranţă.
În zona dintre blat şi corpurile suspendate se pune faianţa. Cere-i meşterului să o pună pe un pat gros de ciment, să iasă 25 mm în afară.
Alege finisaje gen cant ABS, MDF, care chiar dacă sunt mai scumpe, protejează mai bine materialul mobilierului şi rezistă mai bine la factorii fizici.
Nu alege culori şi mobilier doar pentru că sunt la modă. Aceste criterii se aleg în funcţie de context şi de ce îţi place ţie să ai în casă.
Pentru unitate în finisaje îţi recomandăm să alegi incorporabile de la un singur producător. În acelaşi timp nu îţi aglomera spaţiul cu multe aparate pe care le foloseşti rar. Ia în considerare toate soluţiile pentru depozitare oferite de importatori şi adaptează-le spaţiului tău.
În ceea ce priveşte accesoriile, nu cumpăra instinctiv magneţii de frigider şi perdeluţe decorative. Mai bine consulţi un specialist. Nu uita că spaţiul din bucătărie trebuie să fie util şi frumos.

Părerile cititorilor
4 păreri
 • Octavian Vita

  Bucataria trebuie sa fie in primul rand practica, iar de abia apoi trebuie sa ne gandim la cum arata piesele de mobilier.

 • imobiliare ploiesti

  Bucataria este locul unde ne petrecem cel mai mult timp, asa ca ar trebui sa fie cat mai simpla si utila, sa nu incarcam spatiul cu mobilier inutil.

 • Alex Dozsa

  Bucataria este locul din casa unde ne petrecem foarte mult timp. Ergonomia este foarte importanta si gruparea in zone functionale ar trebui sa fie in mintea oricarui producator de mobila la comanda. Intr-adevar sunt multi care vand mobila si putini care asculta de vocea clientului si dorintele acestuia.
  Va recomand pagina http://www.intelligent-kitchens.com si de asemenea va recomand sa va proiectati bucataria cu un producator care va va face designul computerizat, fotorealistic pentru a va face o idee mai buna inca de la inceput de cum va arata bucataria dumneavoastra!
  Va dorim succes

 • Silvia

  Extindem si reamenajam casa. Cel mai greu este sa gasesc formula potrivita pentru amenajarea bucatariei in care se deschid trei usi.
  Am sa tin seama de sfaturile importante pe care le-am gasit in articolul dumneavoastra. Va multumesc.

  Nu stiu sigur daca voi gasi persoana care sa se implice cu adevarat in amenajare nu numai sa -si vanda marfa.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe