Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
9 apr. 2010

Angajatii Oficiilor de Cadastru ameninta cu blocarea programului „Prima Casa”

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Aproximativ 70 de angajati ai Oficiilor de Cadastru si Publicitate Imobiliara au pichetat, vineri, sediul MAI, amenintand ca de luni vor bloca programul „Prima Casa” si serviciile oferite institutiilor publice, nemultumiti ca nu au primit bugetul integral si nu-si pot plati facturile si chiriile.

Vicepresedintele Federatiei Angajatilor din Cadastru si Publicitate Imobiliara, Florin Balanescu, a declarat, vineri, ca nu s-a alocat bugetul necesar desfasurarii activitatii pe intreg anul 2010 , iar angajatii au ajuns in imposibilitatea de plata a facturilor la utilitati si chirii.

Liderul sindical spune ca pentru luna februarie angajatii au primit doar 70 la suta din salarii si nu exista certitudini ca vor primi diferenta.

„Agentia Nationala de Cadastru se finanteaza din fonduri proprii si este aducatoare de venituri la bugetul de stat „, a declarat Florin Balanescu.

El a precizat ca aparatul din cadrul acestor unitati este subdimensionat si angajatii fac ore suplimentare fara a fi platiti pentru asta.

Angajatii de la Oficiile de Cadastru si Publicitate Imobiliara furnizeaza servicii pentru notari, Asociatia Romana a Bancilor, persoane fizice si juridice autorizate sa execute lucrari de cadastru, consilii judetene, primarii, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, Agentia Nationala de Integritate, aceste institutii avand informatii legate de toate proprietatile din Romania.

Florin Balanescu spune ca, de luni, la nivel national, actele care se eliberau in regim de urgenta in doua sau trei zile vor fi emise in minimum o luna, iar lucrarile la termen curent vor fi executate in cel putin sase luni.

„Nu exista o normare a muncii noastre. Dosarele au complexitate distincta iar daca ei isi bat joc de noi, nici noi nu mai suntem dispusi sa facem sacrificii”, a spus Balanescu.

Liderul sindical mai spune ca o alta nemultumire este legata de faptul ca acesti salariati nu au fost cuprinsi in anexa de la Legea 330/2009 privind salarizarea unitara, acolo regasindu-se o structura veche de noua ani, respectiv Oficiile teritoriale de cadastru pentru amenajarea teritoriilor agricole, unde sunt posturi inexistente, iar cele din publicitate imobiliara nu figureaza.

Balanescu solicita Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) sa elaboreze un act normativ prin care salariatii din domeniu sa fie echivalati cu cei din Ministerul Justitiei, unde spun ca au corespondenti si de unde provin o parte din ei.

La nivel national sunt 3.586 de salariati in cadastru si publicitate imobiliara, iar un registrator cu vechime poate ajunge la un salariu de 3.000 de lei.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe