Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
29 Oct 2009

ANL a receptionat 461 de locuinte in octombrie

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) a receptionat in octombrie acest an 461 de locuinte, in cadrul Programului Locuinte pentru tineri, destinate inchirierii, a anuntat joi Agentia, potrivit NewsIn.

Apartamentele au fost finalizate in urmatoarele judete: Braila, orasul Braila, Cartier Brailita – 16 unitati locative; Bihor, Sacuieni, Strada Libertatii – 18 unitati locative; Bihor, Marghita, Strada Pandurilor – 32 de unitati locative; Constanta, orasul Techirghiol, Strada Alexandru Puskin – 24 de unitati locative; Dolj, Municipiul Craiova, Cartier Romanescu – 26 de unitati locative; Gorj, orasul Motru, Bulevardul Garii – 49 de unitati locative; Harghita, orasul Vlahita, strada Josef Attila – 48 de unitati locative; Harghita, orasul Odorheiu Secuiesc, Ansamblul Cserhat – 56 de unitati locative; Hunedoara, orasul Petrosani, Strada Aviatorilor – 16 unitati locative; Iasi, municipiul Iasi, Soseaua Nicolina – 72 de unitati locative; Iasi, localitatea Tibanesti, UTR- 33 de unitati locative; Maramures, orasul Targu Lapus, Strada 1 Mai, 40 de unitati locative; Timis, oras Lugoj, Strada Panait Cerna – 31 de unitati locative.

De asemenea, de la inceputul anului 2009, Agentia Nationala pentru Locuinte a receptionat 2.675 de unitati locative.

Programul se adreseaza tinerilor care nu isi permit sa cumpere un apartament sau sa inchirieze o locuinta de pe piata libera.

Blocurile au 3-4 etaje si sunt impartite in garsoniere si apartamente cu 2 sau 3 camere.

Blocurile construite de ANL in cadrul Programului de constructii locuinte pentru tineri, destinate inchirierii sunt in garantie pe o perioada de doi ani si orice problema semnalata de locatari in aceasta perioada este rezolvata de firmele de constructii cu care sunt incheiate contractele.

Dupa finalizare, Agentia Nationala pentru Locuinte preda locuintele primariilor, urmand ca acestea sa le repartizeze tinerilor care indeplinesc conditiile pentru a putea primi o casa.

Locuintele se acorda tinerilor cu varsta intre 18 si 35 de ani, care nu au un apartament in proprietate sau carora nu le-a fost repartizata o locuinta prin acest program.

De asemenea, solicitantii trebuie sa fie incadrati cu contract de munca si sa-si desfasoare activitatea in localitatea respectiva.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Părerile cititorilor
Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe