Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
23 Noiembrie 2009

Apartamente cu doua camere la (sub) 30.000 de euro

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 23 Noiembrie 2009

Chiar si in aceasta perioada, nu putini sunt cei care ar vrea sa cumpere o casa. Recesiunea economica impune insa drastice restrictii de buget. Marile orase ale tarii ofera alternative si pentru astfel de cazuri.

Apartamentele cu doua camere sunt cele mai cautate in randul potentialilor cumparatori. In cele mai multe dintre cazuri, acestea se incadreaza in limita de 60.000 de euro propusa de programul Prima Casa. Chiar si asa insa, preturile actuale se dovedesc adesea inaccesibile pentru bugetele sensibil subtiate de recesiune. Vestea buna este ca exista si alternative. Dintre sase mari orase ale tarii supuse analizei – Cluj, Arad, Brasov, Constanta, Iasi si Oradea -, primele patru se incadreaza in limita de 30.000 de euro pentru o locuinta cu doua camere de confort 1, potrivit ofertelor afisate pe imobiliare.ro.

Mansarda, economie de 9.000 de euro
Pe primul loc in topul celor mai ieftine apartamente cu doua camere se situeaza comuna Floresti, situata la 6 kilometri de Cluj – aceasta a devenit in ultimii ani o localitate-satelit a orasului din vestul tarii. Aici, un apartament cu o suprafata utila de 55 de metri patrati este scos la vanzare cu pretul de 22.500 de euro. Acesta este situat la mansarda unui imobil nou, finalizat in 2008. O locuinta similara, dar la unul dintre etajele inferioare, costa cu 9.000 de euro mai mult, spune Darius Cramba, director de vanzari in cadrul agentiei Welt Imobiliare. Dintre cele sase apartamente de la mansarda, doar unul mai este disponibil – celelalte au fost vandute in decursul celor trei luni de cand au fost scoase pe piata.
Ca modalitati de plata, sunt acceptate credite (prin Prima Casa sau nu), dar si rate achitate direct la dezvoltator, pe termen de cinci ani. “La plata integrala, se mai poate negocia circa 1.000 de euro din pret”, spune Cramba. Acesta precizeaza ca astfel de locuinte sunt cautate in special de catre cei care vor un apartament cu o suprafata mai mare, dar sunt orientati in acelasi timp catre un pret cat mai mic. De astfel de oferte „de criza” se dovedesc interesati si romanii plecati la munca in Spania sau Italia care vor sa cumpere o casa in tara.

Negocierea, o optiune si la preturi mici
Pe al doilea loc in clasament se situeaza Aradul. Potrivit datelor imobiliare.ro, cel mai ieftin apartament cu doua camere este unul vechi, cu o suprafata de 45 de metri patrati, situat in zona Aradul Nou. Pretul mic, de 24.900 de euro, se explica prin faptul ca proprietarul doreste sa vanda intr-un timp cat mai scurt. Acesta se afla in curs de achizitionare a unei alte locuinte, pentru care a dat avansul si trebuie sa achite diferenta. Un apartament similar situat in aceeasi zona ar ajunge la 30.000-32.000 de euro, estimeaza Veronica Stefia, broker in cadrul Lang Imobiliare. In centrul Aradului, pretul ar urca pana la 35-40.000 de euro. In fata unei asemenea oferte, clientii se arata interesati, insa nu renunta la ideea de a mai negocia.

La inaltime la munte si la mare
Locul trei in top este ocupat de Brasov. Aici, un apartament nou-construit, cu o suprafata utila de 51 de metri patrati, costa 27.000 de euro. Elena Cretu, coordonator in cadrul Inedit Imobiliare, explica faptul ca aceste locuinte sunt de fapt niste suprainaltari pe blocuri vechi, dispuse pe doua etaje. Etajul cinci este construit din BCA, iar etajul sase reprezinta o constructie usoara, din lemn si rigips. Toate apartamentele sunt dispuse pe cele doua etaje, fiind prevazute cu scara interioara. Dintr-un total de 18 apartamente ce vor fi finalizate la 30 aprilie anul viitor, mai sunt disponibile spre vanzare noua. Cretu spune ca proiecte similare au fost ridicate pe alte cinci blocuri, in care locatarii s-au mutat deja. Asemenea locuinte sunt atractive „mai ales datorita pretului mic, ca dovada ca se vand inainte de a fi construite”, subliniaza reprezentanta agentiei.

Pe ultimul loc in topul celor mai ieftine apartamente cu doua camere din marile orase ale tarii supuse analizei se situeaza Constanta. La periferia orasului, la iesirea inspre statiunile de pe litoral, un apartament nou-construit la mansarda unui bloc vechi costa 30.000 de euro, negociabil. Locuinta are o suprafata utila de 50 de metri patrati. Mihaela Vlad, reprezentanta agentiei Tilco Intermed, spune ca un apartament similar, dar la un etaj intermediar, ar ajunge, in zona respectiva, la 45.000 de euro.

Părerile cititorilor
23 păreri
  • Bajenescu

    Un apartament cu 3 camere in jurul de 30.000 de euro o sa vedeti.Si tot are profit.

  • cata d

    bai baiaeti ! cine are un apartament de vanzare n-o sa-l dea in 30000e. Asta-i frectie ptr fraieri. S-a zis c-au scazut preturile la apartamente si la chirii? in bucurest tot 80000 iau pe 2 cam si tot 300 pe chirie. lasati-o baltai

  • mymy

    asta i vrajea la pe fatza, dak tot i asha de ieftin un ap cu 2 camere in culj, cum se face ca eu nu reusesc sa-mi gasesc o garsoniere de 20m2 sub 23000 mii de euro, in manastur, care se stie clar, ca se numara printre cele mai ieftine si inghesuite cartiere…..?

  • Cristi

    “6 kilometri de Cluj – aceasta a devenit in ultimii ani o localitate-satelit a orasului din vestul tarii.”
    Nu va suparati, dar geografia ii chiar asa de grea? Voi sunteti ziaristi sau…..mitici???? Ca altfel nu-mi explic…
    Ati ajuns de rasu curcii…

  • oana

    Sunt foarte de acord cu nemrac42, :cum isi poate lua un tanar, sau o familie tanara, orice casa, cand salariile sunt cum sunt.
    eu zic sa-si mai cumpere apartamente tot aia care au cate 5 -6, sa aibe ei cat mai multe……………

  • nemrac42

    Ptr.Dl.Marian
    Se pare ca dvs “veti lua plasa” visand in continuare la preturi umflate de catre proprietari. Vremurile acelea au apus demult.Puteti sa visati in continuare ptr.ca veti ramane doar cu visul. Preturile actuale sunt umflate cu pompa. Cum isi poate cumpara un apartament (chiar si o garsoniera) un tanar proaspat angajat cand multi particulari platesc un salariu (ex.1500 roni) iar pe cartea de munca este cu totul alt salariu (600 roni). Banca nici macar nu il baga in seama cu asemenea salariu (nici chiar cu programul “Prima casa”). Asa ca vise placute va doresc si cat mai adanci !

  • Dan

    Pentru Seban Palos,
    Dupa cum ati precizat in cele de mai sus, ca sunteti un investitor, profit de aceasta ocazie sa va intreb daca nu v-ar intersa o proprietate si/sau un teren pe langa Brasov ca investitie.

    PS: articolul mi se pare foaret bun, mai ales ca da o speranta in achizitionarea unei locuinte la un pret mult mai rezonabil decat ce se gaseste in mod normal pe piata apartamentelor cu 2 camere.

  • Pavel Cristian

    Deja apartamente de 2 camere cf I se vand la 40.000 euro. Va rog sa pastrati acest mesaj pentru atunci cand apartamentele de 2 camere se vor tranzactiona la 30.000 euro. Dupa cate vad eu nu am mai am mult de asteptat. Deja au scazut semnificativ doar intr-un an de zile….Intradevar multi dintre noi inca viseaza la vremuri care au apus, cand se cerea pe un apartament de 2 camere 100.000 euro. Insa au uitat ca acele apartamente s-au cumparat cu echivalent 100 salarii, ci nu peste 400 salarii cum se cereau pana nu demult pe aceste apartamente (anul trecut). Mult noroc tuturor

  • Stefan

    … adica 30.000 pentru o cutie de carton presat invelit in rigips si polistiren … ?! Sa fiti sanatosi !… si Casa de piatra !

  • Tiberius Jurjan

    Nimeni nu vorbeste de locatia apartamentelor, se stie ca pretul unui imobil i-l determina locatia, locatia fiind lucrul cel mai important in evaluarea unei proprietati.

  • Alin

    Un articol interesant, dar nu foarte bine documentat ! Cred a aceasta parere o pot impartasi toti cei care au vazut cum si in ce conditii se construieste o asemenea mansarda. De ce oare, foarte multe se vand numai in momentul in care sunt finalizate? Sa fie oare un motiv buna ca abia atunci au ” un aspect comercial placut” sau pentru ca nu se vede structura de rezistenta si pereti de obicei din BCA si foarte subtiri ?

  • opinia publica

    de ce m-ar interesa pe mine ca un apartament in comuna Floresti, situata la 6 kilometri de Cluj costa putin?

  • irina

    Dar despre Craiova ce puteti spune? Am un superb apartam cu 2 camere, bloc 2009, etajul 2 din P+3+M, lift, ff frumos si modern amenajat, si nu reusesc sa il vand cu 65 mii euro sau alte variante de pret respectiv ne/mobilat, zona comerciala, acces la scoli, licee, transport in comun, parc.
    S-a ajuns ca in Craiova sa predomine turismul imobiliar si achizitia locuintelor noi de catre anumite categorii…sociale!

  • Dan

    Da…studiu foarte idiot, ar trebui sa fie doar zvonuri informatiile despre orase ca acestea. Sa nu uitam ca tinerii cauta locuinte, tinerii fac piata si tinerii n-au bani. Marea majoritate a tinerilor prefera o locuinta pe langa locul de munca si din cate se vede locurile de munca abia se mai gasesc prin MARILE ORASE…deci degeaba are Aradul preturi de 2 lei la apartamente daca cei care au nevoie de apartament muncesc in Bucuresti unde preturile sar de 55.000. Vor fi fortati sa le dea…dar sigur nu le vor da sub pretul de constructie…deci cine se asteapta la apartamente de 2 camere la 40.000 E (fie ele si in bl vechi, DAR vb de confort 1, nu 2) in Buc 100% astepta degeaba

  • Cornel

    Pot spune ca am urmarit piata imobiliara din romania de ceva timp (8 ani); nu sunt implicat in aceasta piata (desi am proprietati, majoritatea terenuri). PArerea mea este bazata pe paralele cu alte piete similare, si cel mai exact cu piata apartamentelor comuniste din fost germanie de est.sunt calitativ mult mai bune decat cele din romania(mai spatioase si costructii mai decente). Consider ca pretul apartamentelor din vechile blocuri proiectate si executatte in ani 60, 70 si chiar si 80, este inca mult prea ridicat pentru puterea economica a romanie. E drept ca romania devine din ce in ce mia prospera, dar apartamentele nu vor mai creste, ci vor scadea. Oamenii cand vor avea mai multi banii vor cauta spatii de locuit demne de conditia finaciara (asa cum au facut si germanii din vechea DDR). Nu vor mai exista familii care sa isi creasca copiii intr-o incapere de 60mp la etajul 6; vor avea bani, vor cumpara masinii, vor face 10-15Km naveta si vor avea curte cu flori si liniste. APartamentele vor avea nevoie de din ce in ce mai multe reparatii (conducte, instaltii electrice, termice, izolatii moderne, risc seismic, etc)– practic tot ceea ce nu s-a luat in considerarea atunci cand au fost construite.
    DAca cineva crede ce piata scade, si piata creste (ca asa este in orce tara)– se insala — Aparamantele din blocurile vechi — nu vor mai avea nici o sansa sa creasca (in termeni reali).
    un imobil, ca orice alt produs finit, are din pacate un termen de uzabiliate; daca acum bancile dau imprumuturi ipotecare pe 30 de ani, inseamna ca, de exemplu la un bloc care are deja 35 de ani (va fi achitat abia cand blucul este de 65 de aniiiii); acum cel care-l cumpara acum va spera ca in 30 de ani, dupa ce-l plateste va putea sa-l si vanda (dar ma intreb eu — ce banca ii va mai da altei persoana banii pe inca 30 de ani (adica atunci cand blocul este de 100 de ani!!!!). Cine crede ca investeste acum intr-un apartament si plateste rate 20-30 sperand ca isi va recupera banii se insala……
    timpul va arata —tot ce am facut este sa folosesc logica si informatii despre cazuri similare de economii care au trecut prin aceleasi stagii (Germania de Est s-a imbogatit mai repede pentru ca s-a unit cu Germania de vest) dar in final rezulatul este acelasi — apartamentele au fost scumpe tocmai pentru ca romanii nu au avut banii — atunci cand vor avea banii nu vor mai da pe cutii de chibrite

  • marian

    Dlui Palos.
    Sunt curios cu cat vindeti dvs. ap. pe care le-ati construit. M-as mira sa procedati dupa cum scrieti in mesaj. Chestia cu preturi prea mari e o gogorita. Veti lua plasa toti in curand cu asteptarile acestea nerealiste.

  • Gina

    Buna seara,

    As vrea sa stiuunde se afla apartamente decente. “Apartamente cu doua camere la (sub) 30.000 de euro”

    Multumesc

  • Marina

    As vea si eu sa stiu, de cin este Aradul un mare oras? Este cu populatie mult sub a celorlalte orase luate in studiu, si in afara de aceasta nu prea are altceva. Poat ne dati un studiu pe marile orase, adevarat

  • valentin

    sunt multe lucruri care pot sta in spatele acestiu pret. Orice imobil dupa ce este vizionat si vazut tot ce se poate (vecinatati, utilitati, …, modul de constructie al imobilului), poate fi apreciat corect …cand promovati o oferta cu pret minim, cautati si una cu pret ‘maxim’ pentru acelesi lucru, sa nu creada lumea ca acum orice apartament cu 2 cam se invarte in jurul acestui pret

  • jules

    Aceste apartamente sunt cotete pe blocuri sau ghetto-uri din diverse zone.
    Am vrea sa stim unde se afla apartamente decente.

  • serban palos

    Dupa cum spuneam acum cateva zile, scaderea preturilor apartamentelor, si vechi si noi, este numai o chestiune de …. timp!
    Vanzatorii care se vor decide mai repede sa faca reduceri semnificative de preturi vor fi, in mod cert, avantajati, pentru ca vor vinde primii !!!;
    De exmeplu cine a avut inspiratia(sau stiinta!) sa vanda acum un an, un apartament de trei camere pantru care se cereau atunci 100.000. euro, cu 90.000. sau chiar 85.000. este evident in castig astazi, cand pretul acestora a scazut sub 70.000. euro!!!
    Daca acum 3-4 ani, putea functiona pentru cumparatori un “plan” de felul: ” cumpara acum la orice pret, ca oricum peste 6 luni vei cumpara mai scump!!!”, astazi putem rescrie “planul”, pentru vanzatori de data aceasta, astfel: “vinde acum la orice pret, ca oricum peste 6 luni vei vinde mai ieftin!!!”;
    O regula de bun simt spune ca atunci cand piata este in scadere trebuie sa vinzi imediat, fara a mai tine la pret….; altfel nu faci decat sa maresti pierderea!!!!
    Si pana la punctul de ” minim” mai e drum lung….
    De aceea eu sustin ca piata imobiliara nu este “blocata” cum se spune acum, ci este inca “mult prea sus” !!!!
    Daca, spre exemplu, aveti un apartament de 2 camere pe cereti 60-62.000. de euro si vedeti ca nu se inghesuie nimeni, acceptati prima oferta de 50.000. si se va “debloca” piata imediat!!!
    S-ar putea ca in primavara 50.000. sa fie deja un pret prea mare!!!!

    p.s. este important de precizat ca nu sunt un potential client (nici macar constructor!), ci investitor, in ultimii 6 ani construind si vanzand 10 imobile cu 2-4 nivele;

  • serban palos

    Dupa cum spuneam acum cateva zile, scaderea preturilor apartamentelor, si vechi si noi, este numai o chestiune de …. timp!
    Vanzatorii care se vor decide mai repede sa faca reduceri semnificative de preturi vor fi, in mod cert, avantajati, pentru ca vor vinde primii !!!;
    De exmeplu cine a avut inspiratia(sau stiinta!) sa vanda acum un an, un apartament de trei camere pantru care se cereau atunci 100.000. euro, cu 90.000. sau chiar 85.000. este evident in castig astazi, cand pretul acestora a scazut sub 70.000. euro!!!
    Daca acum 3-4 ani, putea functiona pentru cumparatori un “plan” de felul: ” cumpara acum la orice pret, ca oricum peste 6 luni vei cumpara mai scump!!!”, astazi putem rescrie “planul”, pentru vanzatori de data aceasta, astfel: “vinde acum la orice pret, ca oricum peste 6 luni vei vinde mai ieftin!!!”;
    O regula de bun simt spune ca atunci cand piata este in scadere trebuie sa vinzi imediat, fara a mai tine la pret….; altfel nu faci decat sa maresti pierderea!!!!
    Si pana la punctul de ” minim” mai e drum lung….
    De aceea eu sustin ca piata imobiliara nu este “blocata” cum se spune acum, ci este inca “mult prea sus” !!!!
    Daca, spre exemplu, aveti un apartament de 2 camere pe cereti 60-62.000. de euro si vedeti ca nu se inghesuie nimeni, acceptati prima oferta de 50.000. si se va “debloca” piata imediat!!!
    S-ar putea ca in primavara 50.000. sa fie deja un pret prea mare!!!!

    p.s. este important de precizat ca nu sunt un potential client (nici macar constructor!), ci investitor, in ultimii 6 ani construind si vanzand 10 imobile cu 2-4 nivele;

  • Florin

    interesant,consider cà e o bunà investitie,pe viitor dacà e posibil puneti si imagini alàturi de anunt pt a avea o informatie mai completà despre acest produs

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe