Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
29 sept. 2009

B-dul Magheru, locul 39 in topul celor mai scumpe artere comerciale din lume

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Bulevardul Magheru a coborat 13 pozitii in 2009, pe locul 39, intr-un clasament al celor mai scumpe 60 de artere comerciale la nivel mondial, elaborat de firma de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield pe baza valorii chiriilor, la egalitate cu locatii din Bulgaria si Portugalia. 

Chiria anuala din aceasta locatie din Bucuresti era, in iunie 2009, de 960 de euro pe metru patrat, in scadere cu 44,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ca urmare a impactului crizei economice, informeaza Mediafax.

Artere comerciale din orase aflate in centrul si estul Europei care s-au plasat inaintea Bulevardului Magheru sunt, in ordine, din Praga (locul 22), Budapesta (locul 34) si Varsovia (locul 37).

Astfel, in regiunea Na Prikope/Wenceslas Square din Praga, chiria anuala este de 1.980 de euro pe metrul patrat, in Vaci utca din Budapesta pretul este de 1.200 de euro pe metru patrat, iar in ul. Nowy Swiat din Varsovia se platesc 1.008 de euro pe metru patrat.

In Moscova, plasata pe locul 16, chiria de pe artera comerciala Tverskaia este de 2.492 euro pe metru patrat.

In urma Romaniei s-au plasat artere comerciale din state precum Slovacia, Kuwait si alte tari arabe, sau Africa de Sud.

Clasamentul este condus in ordine de 5th Avenue din New York , care s-a mentinut pe pozitia de lider cu o chirie de 13.027 euro pe metru patrat.

Pe locul doi este Causeway Bay din Hong Kong, cu 11.687 de euro pe metru patrat.

Avenue des Champs Elysees din Paris, cu 7.732 euro pe metru patrat, ocupa pozitia a treia.

Pozitia a patra este ocupata de Via Montenapoleone din Milano, cu 6.800 de euro pe metru patrat.

Pe pozitia a cincea se afla Ginza din Tokyo, cu o chirie de 5.950 euro pe metru patrat.

Recesiunea mondiala a avut un impact semnificativ asupra spatiilor comerciale de retail, iar chiriile au avut o evolutie descendenta in majoritatea statelor analizate, pentru prima oara in peste 20 de ani, se arata in studiu.

Piata europeana nu a fost imuna la astfel de probleme, iar preturile chiriilor au scazut cu 5,8%, pe unele piete din Europa Centrala si de Est declinul fiind mai accentuat.

In primul semestru, pretul chiriilor a scazut in Romania cu 38,9%, ca urmare a contractiei economice, iar in Rusia cu 25%, in Ungaria cu 23,1%, in Turcia cu 18,9%, iar in Bulgaria cu 15,6%, ca efect al increderii reduse a consumatorilor, a somajului mare si a declinului vanzarilor.

Chiriile din Bucuresti au coborat drastic in 2009, pe majoritatea segmentelor, cele mai afectate fiind chiriile spatiilor stradale de retail.

Astfel, la 60-80 de euro/mp/luna, chiriile spatiilor comerciale stradale se afla la cel mai redus nivel din ultimii patru ani, comparativ cu 150 euro/mp la jumatatea anului 2008, se mai arata in studiu, care avertizeaza ca declinul ar putea continua pana la sfarsitul anului 2009.

Dupa o perioada foarte dificila si incertitudini, in ultimele 18 luni, piata mondiala a spatiilor de retail pare sa se stabilizeze si in curand ar putea avea loc o imbunatatire modesta a activitatilor, potrivit raportului.

Studiul a analizat date referitoare la chiriile spatiilor de retail in 274 de locatii din 60 de state la nivel mondial.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe