Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
23 iul. 2009

Basescu spera ca apartamentele deja ipotecate sa nu intre in „Prima Casa”

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Presedintele Traian Basescu a atras, joi, atentia aspura posibilitatii ca programul „Prima Casa”, una dintre solutiile depasirii perioadei de criza, sa devina o afacere pentru apartamentele deja ipotecate, in loc sa stimuleze construirea de locuinte noi.

Traian Basescu s-a referit la masurile Guvernului de iesire din criza. El a precizat ca, din punct de vedere economic, „cea mai facila solutie ar fi reducerea cheltuielilor bugetare”, dar a adaugat ca nu este adeptul ei, in acest moment, „atata timp cat exista si alte solutii”, referindu-se la investitiile in infrastructura.

„Guvernul angajeaza un credit intern de un miliard de euro pentru a-si restructura datoria pe termen scurt si foarte scurt, care este extrem de impovaratoare. Stiu conditiile de angajare a creditului, care sunt mult mai bune decat daca Guvernul ar fi iesit pe piata internationala pentru angajarea unui credit imediat”, a mai afirmat presedintele.

„Daca inteleg bine, si Prima Casa este gata sa porneasca. Sper ca acest program sa stimuleze in primul rand constructii noi si sa nu se gaseasca o portita ca apartamente ipotecate deja sa fie parte a acestui program. Sper…”, a atras atentia Basescu.

Intrebat despre exemplul Ungariei in perioada de criza, Basescu a explicat ca tara vecina „a amputat masiv salariile si pensiile”, situatie cu care seful statului nu a fost de acord pentru Romania. „Eu sunt un adept al efortului maxim al Guvernului sa nu se ajunga la aceasta situatie.

Si acolo cheltuielile bugetare erau marea problema. Putem discuta de reduceri de sporuri, de stoparea abuzurilor cu hotararile judecatoresti. Dar in aceasta perioada, nu sunt adeptul unei astfel de solutii. Trebuie sa incercam, daca putem, sa trecem decent perioada de criza”, a completat presedintele.

Seful statului s-a declarat printre politicienii convinsi ca Romania nu poate sa iasa singura din criza. „Obiectivul Guvernului nu trebuie sa fie iesirea din criza, ci diminuarea efectelor ei. Un program de iesire din criza ar fi atat de scump si cu rezultate atat de indoielnice, incat nu merita asumat riscul ca sa fii singurul iesit din criza.

Si unde vinzi ce produci? O asemenea solutie e extrem de scumpa, optiunea mea pentru a putea valorifica relansarea economica este sa facem cheltuieli minime in diminuarea efectelor crizei in asa fel incat la momentul la care se va relua cresterea economica sa nu fim atat de impovarati de datorii incat sa nu putem sa beneficiem de reluarea cresterii”, a mai afirmat Basescu.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe