Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
29 sept. 2009

BCR BpL vrea circa 110.000 contracte noi in 2010

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

BCR Banca pentru Locuinte estimeaza ca va inregistra, in 2010, o crestere a valorii contractelor incheiate cu 25% fata de finalul acestui an, cand anticipeaza ca va ajunge la o valoare contractuala de 2,8 miliarde lei, a declarat marti vicepresedintele executiv al bancii, Carmen Schuster, potrivit NewsIn.

In acelasi timp, ea a precizat ca banca ar trebui sa ajunga la circa 130.000 contracte la finalul acestui an, de la aproximativ 105.000 unitati, cat are in prezent.

Totodata, „planurile BCR BpL prevad incheierea a inca 105-110.000 contracte noi in 2010″, a precizat Schuster, pentru NewsIn.

„Ultima data, in luna august 2009, anuntam ca avem 91.000 de contracte incheiate. In lunile august si septembrie, cresterea a fost peste asteptarile noastre, am ajuns la circa 105.000 contracte si ne mentinem estimarea ca vor ajunge la 130.000 la final de an”, a mentionat Carmen Schuster.

In acelasi timp, ea a subliniat ca si valoarea medie a unui contract a continuat sa creasca, de la 21.000 de lei cu cateva luni in urma, spre 29.000-30.000 lei in prezent.

„Am observat ca avem un portofoliu stabil de clienti. Studiile de piata pe care le-am solicitat arata ca 92% din clienti raman in portofoliu, prezinta stabilitate. In continuare, din perspectiva afacerilor noastre, nu avem intentia de a-i perturba pe clienti cu un numar prea mare de produse. Vrem sa avem o strategie axata pe informare si pe intelegerea produselor noastre de catre potentialii clienti”, a mai spus vicepresedintele BCR BpL.

In 2008, BCR Banca pentru Locuinte a inregistrat o pierdere de 11,68 milioane lei, dupa circa sase luni de la lansarea pe piata, in timp ce activele bancii au ajuns la 63,75 milioane lei.

Potrivit lui Schuster, banca isi mentine tinta de trecere pe profit in 2011, dupa trei ani de activitate.

 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe