Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
11 feb. 2010

Bechtel continua disponibilizarile, raman doar 300 de muncitori

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Compania americana Bechtel continua disponibilizarile pe santierul Autostrazii Transilvania, cu exceptia a 300 de muncitori care vor lucra pe portiunea Campia Turzii-Turda, sustin reprezentantii sindicatului din cadrul Bechtel, care ameninta cu proteste.

Liderul sindicatului din cadrul Bechtel, Mihai Lup, a declarat, miercuri seara, la finalul celor trei ore de discutii cu conducerea Bechtel, ca reprezentantii companiei doresc continuarea disponibilizarilor colective intrucat nu s-au primit datoriile de la statul roman.

„Conducerea Bechtel a refuzat sa amane decizia de disponibilizare colectiva, invocand faptul ca nu au primit datoriile de la CNADNR. Vor sa continue cu concedierea colectiva a circa 1.600 de persoane si sa pastreze doar 300 de angajati pentru lucrarile la portiunea de 10,2 kilometri de la Campia Turzii la Turda „, a spus Lup.

Potrivit acestuia, sindicalistii pregatesc actiuni de protest in cazul in care se va ajunge la disponibilizari, actiuni care vor culmina cu blocarea de drumuri si chiar a Autostrazii Transilvania. „Noi nu ne lasam oamenii sa fie concediati.

Bechtel a continuat santajul la adresa Guvernului, iar noi vom protesta inclusiv prin blocarea drumurilor si chiar a Autostrazii Transilvania”, a spus Mihai Lup. Acesta a precizat ca, in cursul saptamanii viitoare, sindicalistii de la Bechtel vor incerca sa discute cu oficialii Ministerului Transporturilor pentru a primi un raspuns ferm in ceea ce priveste asigurarea finantarii pentru continuarea lucrarilor la Autostrada Transilvania.

La discutiile purtate la Campul Savadisla al Bechtel a fost prezent si directorul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj, Ion Pantelimon.

Constructorul Autostrazii Brasov-Bors (Transilvania), compania Bechtel, a anuntat, saptamana trecuta, ca ar putea face concedieri colective din cauza neonorarii datoriilor Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), in valoare de 214 milioane de euro.

Totodata, Cartel Alfa Cluj anunta, in urma cu o saptamana, ca va organiza miscari de protest in conditiile in care sindicalistii de la Autostrada Transilvania au primit o instiintare de incepere a procedurilor de disponibilizare colectiva a tuturor celor 1.933 de angajati ai companiei Bechtel.

Pe de alta parte, Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Cluj anunta ca ia in calcul actionarea in instanta a companiei americane Bechtel, sustinand ca procedura de concediere colectiva a tuturor angajatilor nu respecta prevederile legale.

Conducerea Bechtel si reprezentantii sindicatelor au convenit, luni, continuarea, in acest an, a lucrarilor pe portiunea Campia-Turzii – Turda, in lungime de 10,2 kilometri, cu conditia asigurarii finantarii.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe