Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
24 apr. 2010

Berceanu: anul acesta nu sunt bani pentru constructia de autostrazi

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat sambata, la Bailesti, ca in 2010 ministerul nu poate investi bani in constructia de autostrazi din cauza deficitului bugetar impus de Fondul Monetar International, transmite NewsIn.

 

Berceanu a mai precizat ca anul acesta vor avea prioritate proiectele cu finantare europeana nerambursabila, investitiile in autostrazi fiind abia pe locul trei in topul prioritatilor de la Ministerul Transporturilor.

Autostrada Transilvania nu este nicio situatie. Bugetul tarii este o situatie si anume ca avem bani, din acesti bani prioritatea mea numarul unu este sa pun bani la lucrarile care sunt cu finantare europeana nerambursabila, sa punem partea romaneasca la lucrarile unde sunt sume importante de la Uniunea Europeana.

Prioritatea numarul doi este sa pun bani catre lucrarile cum este drumul Craiova-Calafat, unde avem de la institutiile de finantare internationale, aici este vorba de multe institutii, bani imprumutati, bani pe care ii dam inapoi, luati in conditii foarte avantajoase, și de-abia prioritatea numarul trei reprezinta lucrarile care sunt finantate integral de la bugetul de stat, daca mai ramane ceva, dupa primele doua prioritati.

Anul asta, practic, nu mai ramane nimic si nu ajung bani nici pentru prioritatea numarul doi, asa cum am spus eu in luna ianuarie a anului trecut, imediat dupa ce am preluat mandatul”, a raspuns ministrul Radu Berceanu la intrebarile ziaristilor care l-au chestionat despre lucrarile la Autostrada Transilvania.

Acesta a mai precizat ca a purtat o discutie cu reprezentantii firmei Bechtel si ca statul roman a putut sa investeasca bani, deoarece ministerul nu mai avea si alte proiecte in derulare.

„Eu am avut o discutie cu cei de la Bechtel si le-am spus ca au noroc.

Anul trecut s-a lucrat, deci am putut sa punem bani pentru ca nu erau proiecte europene pregatite, eu nu am gasit nici un fel de proiect european pregatit.

Din acest motiv, anul trecut am putut sa punem bani la Bechtel, s-a lucrat si rezultatele s-au si vazut.

Anul acesta, puteam din punct de vedere tehnic sa facem 102 kilometri de autostrada daca aveam banii respectivi, puteam sa facem chiar 150 de kilometri de autostrada pentru ca nu aveam proiecte europene ajunse la o anumita maturitate.

De aici in jos, daca punem bani mai putini, faceam 50 de kilometri sau nu facem niciun kilometru.

E o situatie care mie nu imi place deloc.

Caut tot felul de solutii, dar, din pacate, niciuna nu poate fi aplicata pentru ca noi nu avem problema de bani.

Noi avem bani, eu am aproape doua miliarde de la BEI, miliarde de euro, dar noi nu putem sa cheltuim din banii pe care ii avem decat in limita deficitului bugetar, stabilit cu FMI, 5,9 anul asta, si in acest deficit bugetar nu incap mai multi bani, adica sunt ca un bolnav de diabet care are prajituri pe masa si bomboane in frigider care nu are voie sa le manance”, a mai precizat ministrul transporturilor Radu Berceanu.

Acesta s-a aflat sambata la Bailesti pentru a participa la un mitig aviatic organizat de Primaria municipiului Bailesti, in cadrul manifestarilor dedicate Zilelor Municipiului Bailesti.

 

 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe