Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
3 iun. 2010

Berceanu: podul de la Calafat-Vidin, gata in iunie 2011

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a inspectat, joi dimineata, lucrarile la constructia Podului Calafat-Vidin, pe santierul de pe malul romanesc, si a afirmat, la finalul vizitei, ca sunt sanse ca lucrarile sa fie fi finalizate la termen, in luna iunie 2011, transmite corespondentul NewsIn.

berceanu,pod,calafat,vidin„Aceasta lucrare ar trebui sa fie gata la anul, in luna iunie.

Au fost unele intarzieri, ele apar de multe ori in proiectele noastre, la inceputul proiectului, pentru ca sunt foarte multe lucruri legate de alte chestiuni conexe, de exemplu teava de alimentare cu apa, linii de inalta tensiune sau de medie tensiune care nu au fost montate si care depind de cei care le detin, nu tine de viteza cu care noi ii platim, cu care facem proiectele si daca ei nu sunt foarte interesati sau foarte rapizi intarzie anumite chestiuni.

Si de multe ori, la proiecte startul prevazut este ceva mai lent.

Daca viteza pe care a capatat-o proiectul in ultima perioada va fi mentinuta pana in noiembrie-decembrie, pana cand se va putea lucra, si va fi reluata din februarie-martie, cand iarasi se va putea lucra cu aceasta mobilizare, sunt sanse sa fie respectata data de finalizare din iunie”, a declarat ministrul Radu Berceanu.

Acesta a mai precizat ca SNCFR va aloca alte fonduri pentru reabilitarea unui tronson de cale ferata dintre Craiova-Calafat, din cauza ca starea tehnica a liniilor este mult mai proasta decat se credea initial.

“Ceea ce s-a estimat pentru o portiune de cale ferata existenta, pentru ca practic traseul asta cuprinde si un traseu de cale ferata existenta in zona, s-a estimat ca stadiul fizic al acestei lucrari este ceva mai bun decat este in realitate.

Deci, in momentul in care s-au apucat sa faca verificari pe liniile respective, au vazut ca linia se afla intr-o stare mai proasta decat s-a estimat. De la CFR noi o sa facem o reparatie ceva mai ridicata, mai ampla decat era prevazuta initial, pentru ca liniile sunt intr-o stare mai proasta decat s-a apreciat”, a declarat ministrul Berceanu.

Intrebat de catre ziaristi daca ministerul isi permite o investitie de acest gen, Berceanu a precizat ca exista fonduri pentru reparatii la calea ferata.

„Chestiunea asta este neaparat necesara si face parte dintr-un proiect care trebuie terminat.

Oricum, noi avem bani de reparatii la calea ferata, foarte putini, dar din cei pe care ii avem putem sa alocam aici o mica diferenta, sa nu avem doua portiuni de linie noua, care sunt linii facute acum cu ocazia acestui proiect si la mijloc sa fie o portiune din linia veche, care sa fie foarte diferita ca si stare tehnica”, a declarat ministrul Transporturilor.

Dupa ce a inspectat santierul de la Calafat, Radu Berceanu a discutat in sedinta cu reprezentantii constructorului, dar si cu cei de la Compania Nationala de Drumuri.

Premierul Emil Boc a declarat pe 26 februarie a.c., dupa ce a vizitat santierul podului Calafat-Vidin, ca lucrarea trebuie finalizata pana in iunie 2011 si a avertizat ca persoanele responsabile care nu isi fac treaba vor fi sanctionate „financiar si politic”.

„Ce am vazut aici nu imi place. Se pierd bani europeni. Anul viitor in iunie trebuie sa avem podul gata (…) Cine crede ca avem timp de pierdut se insala. Cine nu isi face treaba va fi sanctionat financiar si politic”, a declarat atunci Boc.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe