Boc va propune Bechtel un parteneriat public-privat

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 29 Ianuarie 2010, Ultima actualizare: 29 Ianuarie 2010

Guvernul va propune companiei americane Bechtel ca anumite tronsoane din autostrada Brasov-Bors sa fie realizate in parteneriat public-privat, sistem pe care Executivul intentioneaza sa il extinda pentru principalele proiecte de infrastructura, potrivit premierului Emil Boc.

Seful Guvernului se intalneste la aceasta ora, la Palatul Victoria, cu reprezentantii companiei Bechtel, precizeaza Mediafax.

Intrebat de jurnalisti, inaintea intalnirii, daca va propune Bechtel un sistem de parteneriat public-privat pentru anumite tronsoane ale autostrazii Transilvania, premierul a raspuns afirmativ.
“Vom discuta si cu Bechtel aceasta formula”, a spus Boc. Primii 42 de kilometri ai Autostrazii Transilvania, tronsonul 2B Turda-Gilau, au fost inaugurati la sfarsitul anului trecut. Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a anuntat atunci ca Guvernul mai are o datorie de circa 100 milioane euro catre constructorul Autostrazii Transilvania, compania americana Bechtel, sumele restante urmand sa fie achitate in luna ianuarie 2010.
Radu Berceanu a mentionat ca, in 2010, trebuie continuate lucrarile la Autostrada Transilvania care sa lege tronsonul 3C din judetul Bihor de nodul rutier din Gilau, judetul Cluj, si lucrarile spre Targu Mures, pentru a putea lega, ulterior, orasul Targu Mures de granita cu Ungaria.

Costul mediu pe kilometru al Autostrazii Transilvania este de 11 milioane de euro.
Berceanu a precizat ca va fi aplicata o taxa pe Autostrada Transilvania, dar numai dupa ce aceasta va fi finalizata in intregime, de la Brasov la Bors.
Proiectul de constructie a autostrazii Transilvania, pe traseul Brasov – Bors, a inceput in 2004, in baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde de euro acordat Bechtel.
Lucrarile au fost intrerupte la jumatatea anului 2005, cand autoritatile au inceput reanalizarea contractelor incheiate de guvernarea precedenta.
Ca urmare a sistarii lucrarilor, termenul de finalizare a autostrazii, stabilit initial pentru anul 2012, a fost prelungit cu un an.
Sistemul de parteneriat public-privat a fost aplicat de Guvern pentru constructia tronsonului de autostrada Comarnic-Brasov.

 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe