Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
30 iul. 2009

Bucurestiul are cele mai ieftine locuinte noi din Europa Centrala si de Est

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Bucurestiul se afla pe ultimul loc in topul preturilor la locuinte noi, raportate la nivelul principalelor capitale din Europa Centrala si de Est (ECE).

In ciuda cresterilor de pret survenite ca urmare a lansarii programului guvernamental „Prima Casa„, analistii estimeaza ca scaderile se vor mentine constante pana la sfarsitul anului, informeaza Business Standard.

George Ivan, senior residential consultant in cadrul DTZ Echinox, afirma ca multe dintre apartamentele noi precontractate in 2007 si 2008 nu sunt achitate integral nici in prezent, prin urmare, este posibil sa asistam la noi scaderi de preturi.

„Faptul ca noi inregistram scaderi puternice si avem cele mai mici preturi din regiune nu dovedeste decat ca Romania este mai puternic afectata de criza. Noi si Bulgaria.

 

–––––––

CONSTANTIN RUDNITCHI iti recomanda 3idei.ro

–––––––

Cred ca pretul mediu real este chiar mai mic, acesta ajungand acum la circa 1.100 de euro/mp„, a declarat Adrian Nicolescu, directorul departamentului de evaluare din cadrul CB Richard Ellis-Eurisko.

Praga este cel mai scump oras din regiune. Pretul mediu al unui apartament nou din capitala ceha a ajuns la 2.222 de euro/mp.

Capitala ceha este urmata de Bratislava, unde pretul mediu al apartamentelor noi este de 2.139 de euro/mp.

Varsovia a cazut de pe primul loc in ultimul an pana pe locul al treilea in 2009, avand in vedere faptul ca pretul mediu pe metru patrat al unui apartament este de 1.870 de euro.

 

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe