Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
20 Octombrie 2010

Care este cel mai bun moment să treci de la bloc la casă? (P)

scris de Imobiliare.ro in categoria Advertoriale, Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 04 Februarie 2013

Pentru mulţi părinţi, cea mai mare provocare a zilelor noastre este următoarea: cum trebuie să procedeze astfel încât copiii să stea mai mult timp afară pentru a se juca şi să scape de tentaţia calculatorului, a jocurilor video şi a televizorului? Pe lângă problemele de sănătate pe care le generează petrecerea unui timp îndelungat în faţa calculatorului (probleme cu ochii, cu coloana vertebrală etc), copiii din ziua de azi încep să aibă şi probleme de relaţionare cu ceilalţi.

Ce putem face pentru copiii noştri?
Una dintre cele mai bune soluţii la problemele descrise mai sus este să-i oferi copilului un cadru care să-i faciliteze mişcarea în aer liber şi relaţionarea cu ceilalţi copii. Majoritatea familiilor care locuiesc la bloc îşi doresc să facă trecerea către un nou stil de viaţă. Viaţa la curte oferă avantaje de care se poate bucura fiecare membru al familiei. Iar cel mai mult se vor bucura copiii care îşi vor petrece astfel mai mult timp afară, la aer curat.

Cei peste 300 de locatari care s-au mutat în Green City – persoane de 25-40 de ani, cu copii de grădiniţă sau de şcoală primară – confirmă importanţa pe care o are stilul locuirii într-un ansamblu rezidenţial pentru copiii lor. Locurile de joacă special amenajate, zonele verzi (în Green City, din suprafaţa de 135 ha pe care se întinde ansamblul, 24 hectare sunt spaţii verzi – cât parcul Cişmigiu), trotuarele de 3 m lărgime şi aleile pietonale pentru plimbări cu role sau cu biciclete, accesul controlat în ansamblu prin firma de paza, restricţia de viteză de 30 km/oră, toate acestea contribuie la crearea de prietenii între copiii celor mutaţi în Green City şi îi antrenează în activităţi de petrecere a timpului liber afară, nu la calculator sau la televizor.

Ce alte facilităţi mai oferă ansamblul Green City?
În Green City s-a deschis prima grădiniţă de stat dintr-un ansamblu rezidenţial. Pentru program normal, nu există taxă de înscriere, iar pentru program prelungit, este un cost de aproximativ 15 RON/zi (suma necesară pentru masa de prânz). Există cabinet medical cu doctor de familie, cabinet stomatologic, farmacie, supermarket Mega Image. În luna decembrie 2010, se va face inaugurarea uneia dintre cele mai mari săli de fitness din zona Bucureştiului, care, pe o suprafaţă de 1.200 mp va oferi o serie întreagă de facilităţi rezidenţilor (sală de fitness, aerobic, spining, vestiare separate pentru femei şi bărbaţi, fiecare având şi saună, cursuri de dansuri pentru copii şi adulţi, Cafe-Bistro etc). În 2011, se va amenaja o zonă de petrecere a timpului liber de 6 ha, cu terenuri de tenis şi fotbal, Aqualand, piscină exterioară etc. Green City reprezintă una dintre puţinele zone de case în care s-au făcut întâi străzile şi apoi casele, adică zona este bine sistematizată, există străzi largi asfaltate şi locuri de parcare.

Este acum un moment prielnic să treci de la bloc la casă?
Orice perioadă de criză economică aduce cu ea şi oportunităţi. Cei care reuşesc să le valorifice ies câştigaţi din astfel de perioade. Sunt mai multe motive de care locatarii din Green City au ţinut cont când au luat decizia de a profita de pe urma crizei şi au trecut de la bloc la casă:

1.Pretul locuinţelor vechi este apropiat de preţul locuintelor noi
Deci, acum este un moment oportun pentru a schimba locuinţa veche cu o locuinţă nouă. De exemplu, unul dintre cumpărătorii Green City a vândut un apartament de două camere în Militari cu 65.000 euro şi a prins o promoţie la Green City prin care a luat o casă cu 100.000 de euro. A mai pus o diferenţă de 35.000 euro, pe care a luat-o printr-un credit bancar, rata lunară ajungând la 250 euro/lună. Nu credem că în viitor va fi un moment atât de prielnic ca acesta, în care, cu o diferenţă mică de bani, să poţi trece de la un apartament vechi de două camere, la o casă cu etaj şi curte, cu suprafaţă utilă dublă.

2. Prin programul Prima Casă, poţi să vinzi mai uşor apartamentul vechi
Programul Prima Casă reprezintă o oportunitate de asemenea pentru vânzarea apartamentelor vechi. Toţi cei care au nevoie de spaţiu mai mare sau vor să-şi îmbunătăţească stilul de viaţă, acum au şansa să vândă locuinţa veche prin programul Prima Casă şi să-şi cumpere o locuinţă nouă în Green City. Nimeni nu ştie dacă după ieşirea din criză programul Prima Casă va continua sau nu; de fapt, nimeni nu ştie sigur cât va continua.
Conform previziunilor noastre, după ce vom ieşi din criză, preţurile locuinţelor vechi vor stagna sau mai degrabă vor scădea, în timp ce preţul locuinţelor noi va urma un trend ascendent, afirmă Alexandru Petrescu, de la Green City.

3. Criza a adus preţuri mai mici la materialele de construcţii şi mână de lucru mai ieftină
De aceea, cei care au început construcţia în perioada crizei (cum este şi cazul Green City, care a început să construiască în martie 2009), au putut să ofere la vânzare un preţ mai mic. La Green City poţi găsi la promoţie case cuprinse între 100.000 euro-110.000 euro (TVA inclus). Datorită crizei, Green City poate să ofere un preţ mic la vânzare, folosind în acelaşi timp materiale de foarte bună calitate, cum ar fi: cărămidă porotherm de 30 de cm, ferestre Gealan LowE cu 5 camere, sistem termofaţadă de la Baumit, centrală Viessmann, obiecte sanitare de la Cersanit şi exemplele pot continua.

4. Criza a dus la o repoziţionare a băncilorBăncile caută acum clienţi care au bonitate şi pot oferi garanţii de calitate şi sunt dispuse să ofere în schimb condiţii mai avantajoase de creditare. De asemenea, se orientează în special către proiectele finalizate şi au o disponibilitate mult mai mică pentru finanţarea proiectelor off-plan sau a terenurilor. La Green City, casele sunt gata. În plus, Green City are un parteneriat cu băncile şi brokeri de credite – CEC, Unicredit, Garanti, GE Money, BRD, Kiwi Finance -, prin care se oferă dobânzi şi comisioane bancare mai mici, timp scurt de analiză şi aprobare a dosarului. Prin programul Green Partener, Green City oferă celor care accesează un credit prin partenerii săi financiari un discount de 3.000 de euro.

Concluzia noastră este că acum este unul dintre cele mai bune momente să faci o investiţie într-o casă nouă, să treci de la bloc la casă şi să investeşti în viitorul tău şi al familiei tale, afirmă Alexandru Petrescu, de la Green City.

Ce case pot cumpăra la Green City acum?

În Green City, pot fi cumpărate case P+1 sau P+1+M, cu suprafeţe utile cuprinse între 120 şi 170 mp, cu 3 sau 4 dormitoare, curţi cu suprafeţe de 187-500 mp, iar preţurile pornesc de la 100.000-110.000 euro (TVA inclus), în funcţie de nivelul de finisaje. Casele sunt finalizate, te poţi muta în termen de 30 de zile de la semnarea actelor. Se poate accesa un credit bancar imediat, fie de la o bancă parteneră Green City (de la care poţi beneficia de condiţii speciale de creditare), fie de la o altă instituţie de finanţare.
Toţi cei care sunt în căutarea unei case sau analizează oportunitatea de a trece de la bloc la casă merită să facă o vizită în Green City. Suntem siguri că vor fi impresionaţi de ansamblu şi vor lua în calcul posibilitatea unei achiziţii aici. Puteţi programa o vizită la Green City folosind formularul de pe site-ul proiectului.

Imobiliare.ro este site-ul de imobiliare din România cu cea mai mare încredere în rândul utilizatorilor. Imobiliare.ro promite celor care își caută o locuință, cumpărători și chiriași, cea mai bună experiență de căutare și îi ajută să ia cea mai bună decizie pentru a găsi casa ideală.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe