Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
25 Ianuarie 2010

Casa la pret de apartament cu doua camere

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 25 Ianuarie 2010

Casele din jurul Bucurestiului au inregistrat anul trecut ieftiniri semnificative, de la 30% pana la 50%.

Pentru bucurestenii care viseaza de ani intregi sa se mute de la bloc la casa, criza ar putea fi biletul pentru a-si vedea visul cu ochii. Cum anume? Cat se poate de simplu. In vreme ce programul Prima Casa a pus frana trendului de ieftinire a apartamentelor vechi inca din prima jumatate a anului trecut, nu acelasi lucru se poate spune si despre casele sau vilele nou-construite in comunele din jurul Capitalei. Florin Oprea, consultant Nemar Real Estate Sud, spune ca, in decursul anului trecut, preturile caselor din imprejurimile Bucurestiului au scazut cu pana la 50%. Magda Puscasu, consultant in cadrul agentiei Premium Grup, este ceva mai putin generoasa, estimand o medie a ieftinirilor de 30-40%.
Asa se explica faptul ca o casa la rosu, cu o suprafata utila de 240 de metri patrati si un teren de 250 de metri patrati, situata in comuna Pantelimon, este scoasa la vanzare la un pret de 65.000 de euro. Adica exact cat costa acum un apartament cu doua camere intr-o zona rezonabila a Bucurestiului. Proprietarul casei a inceput constructia in toamna lui 2009, cu intentia de a locui el insusi aici. Intre timp, s-a razgandit. Este ferm convins ca pretentiile sale se afla in deplin consens cu situatia economica actuala. „La pretul asta, nici nu pierd, nici nu castig”, spune proprietarul casei din Pantelimon.

La punctul de start pentru tranzactii?
Acesta nu este un caz izolat. Cea mai ieftina oferta de casa de vanzare disponibila pe imobiliare.ro este tot un imobil la rosu, cu o suprafata utila de 130 de metri patrati si un teren de 250 de metri patrati, situat in comuna Berceni. Acesta poate fi achizitionat cu 55.000 de euro. O asemenea proprietate ar fi costat, in prag de 2009, circa 100.000 de euro. Pretul de 55.000 este acum negociabil, acesta putand scadea cu 1.000-2.000 de euro. Oprea crede ca, in contextul acestor scaderi, casele din jurul Capitalei au atins deja pragul favorabil pentru incheierea unor tranzactii. „Cei care stau demult in oras vor o casa, iar cei care vin din provincie vor un apartament”, argumenteaza reprezentantul Nemar Real Estate Sud.

70.000 de euro in rate la dezvoltator
Pentru cei care vor sa cumpere un imobil finalizat undeva la marginea Capitalei, cea mai ieftina varianta afisata pe imobiliare.ro este o casa in comuna Bragadiru, cu o suprafata utila de 100 de metri patrati si un teren de 128 de metri patrati. Aceasta costa 70.000 de euro, adica putin peste pretul de achizitie a unui apartament cu doua camere in oras. Magda Puscasu, consultant in cadrul agentiei Premium Grup, spune ca mai este disponibila o singura locuinta de acest tip, dintre cele sapte scoase la vanzare in a doua parte a anului trecut. Primele locuinte achizitionate au beneficiat si de o modalitate de plata speciala, constand intr-un avans de 10.000 de euro, urmat de doi ani de rate si apoi de achitarea integrala a imobilului.
Magda Puscasu crede ca exista un interes mai ridicat al cumparatorilor pentru achizitionarea de case. Aerul curat, linistea, suprafata locuibila sensibil mai mare sunt doar cateva dintre avantajele pentru care bucurestenii ar prefera sa se mute la curte. Preturile comparabile cu cele ale apartamentelor vechi din oras fac aceasta alternativa cu atat mai atractiva.

Părerile cititorilor
26 păreri
  • test_ro

    I needed to compose you the bit of note to finally give many thanks the moment again regarding the gorgeous tactics you have contributed here. It is remarkably open-handed with you to allow unhampered all that most people would’ve advertised for an e book to get some cash on their own, chiefly now that you might have tried it in the event you desired. These smart ideas in addition worked as a good way to be certain that some people have a similar eagerness the same as my personal own to learn a great deal more when it comes to this condition. I’m sure there are some more pleasant instances ahead for individuals that browse through your blog post.

  • Crissa

    Nu se poate vinde /cumpara un apartament rezonabil- in care sa se poata lucui, eventual – la 30.000 eur; daca oricare dintre voi a incercat / construit stie ca preturile materialelor de constructie/ mana de lucru nu au fost nici macar in aceasta perioada ..prea scazute . Asa ca asteptarea de-a cumpara la asemenea preturi este imposibila, hilara dar si periculoasa . Fiindca deja a dus la momentul actual: nu se construieste , nu se vinde;
    odata cu constriile nenumarate ramuri ale industriilor adiacente in societatea nostra de piata si asa …adormita ! Asa ca nu este de dorit aceasta asteptare de-a cumpara la preturi de nimic …fiindca , oameni buni – cd. ap. de 2 camere prin Tineretului vor avea pretul asta, scuze …dar veti avea marea majoritate target : 1 paine/ zi in familie. Inca ceva: lucrez instalatii ; cunosc instalatori care prefera sa nu munceasca, prefera sa-si plateasca oamenii si sa astepte lucrari mai mari si mai convenabile financiar, decat sa lucreze aproape degeaba…dar sa ruleze niste bani……………

  • ovidiu

    casa e si in panta poate ca sunt alunecari de terenuri pe acolo cine mai ia azi o casa fara teren mare?ca sa traiesti la tara iti trebuie ceva hectare sa ai de mancare ce pune pe masa nu sa rabzi fara un chior in buzunar sau cu o pensie de rahat.nu o va vinde sa aiba si 10 camere si nu i-o ia nimeni,poate un afacerist care sa deschida ceva mare in zona sa aiba ce crapa la ghiozdanul ala mare.

  • florin

    “”nica a scris:
    26 Ianuarie 2010 la 10:29 pm
    Si uite asa, ajungem la vorba lui Prigoana:3 camere=30 000 euro, 2 camere=20 000 euro. Putintica rabdare, bre.Sigur scad.”””

    Nu numai rabdare iti trebuie, ci si putina ratiune. Daca aduni pretul materialelor cu al manoperei, iti dai seama si singur ca apartamente la 30 000 euro nu mai pot exista. Oricat ar scadea preturile in tara asta.
    … Aaa..inteleg , tu crezi ca lucrurile vor merge din bine in foarte bine, iar atunci laptele se va imbina cu mierea in aceasta tara de vis.
    Am zambit. Pentru ca oricum, credulii nu isi dau seama de doua situatii simplu de intrezarit:
    1. Lucrurile merg asa cum se arata, adica PROST si FOARTE PROST. Situatie in care nu mai construieste nimeni nimic. Nu se mai fac vanzari, ci schimburi (plus diferenta) . Deci apartamente noi la 30 000 euro…Ups! Nu pot exista.
    2. Lucrurile merg minunat… economia triumfa, salariile cresc … minunea pe pamant !
    Pai cresc salariile, cresc si preturile la materiale, creste si pretul de constructie, iiiihaaa… s-a dus in sus si pretul apartamentelor !
    Cum o dai, tot prost iese.

    Dar nu…cei megaoptimisti nu trebuie sa ma ia in seama.
    Asa sunt eu. Nu ma imbat cu Dorna plata.

    Ascultati la Prigoana, dupa cum va indeamna acel “Nica” de mai sus. Eu as intreba : care Prigoana? Seniorul sau juniorul? :-)) Unul mai mandru decat altul !

  • lilian

    pentru cei care viseaza case ieftine….Daca sunteti smecheri de ce nu va construiti voi una la bani putini.si oricum nu de voi depind preturile ci de proasta gestionare a lucrurilor din tara aceasta. Si oricum nu inteleg voi ce doriti sa fie totul ieftin si sa traiti prost sau sa coste totul cat t/e sa coste si sa avem bunastare.

  • Mirunica

    de ce va place sa ne pacaliti cu astfel de titluri? si cei de la imopedia au publicat inaintea voastra ceva asemanator cu referire la garsoniere si apartamente. Care este ideea? Pe langa faptul ca sunt dezamagita ca nu sunteti originali, nu inteleg nici la voi care este mesajul pe care ni-l emiteti..Ca piata cade?preturile sunt la pamant? ca nu va mai fi ceea ce a fost? pai, stim asta deja! unde e noutatea?

  • laurentziu

    am urmarit,cateva comentarii pe aici si as remarca cateva aspecte
    1-pt imobilul din imagine,jalnic ca ati pus-o aici pt criticat d-le/d-na
    2-pt gaby,preturi sus,credite luate pe dif comisioane si recuperare in mare parte prin vanzare locuintei(deaceea sunt preturi sus),sau 10% speculanti
    3-fiecare viseaza la un chilipir:))

  • Dan

    Casele aste se vor mai vinde cand vor costa jumatate din salariul mediu pe 5-10 ani al cumparatorului; adica undeva la 10000-20000 euro. Si complet echipate.
    Caci in Bucuresti sunt cei mai multi bugetari (cifra absoluta, dar mai ales ca pondere) care nu produc-vand nimic; in schimb au credite enorme la banci. Cine le va cumpara casele executate de banci ? Deci preturile… se vor prabusi. Si pentru ca nu ai nevoie de asa ceva (10-20 camere).
    Succes, Dragilor !

  • florin

    Este foarte adevarat ca intr-o zona buna preturile intotdeauna vor fi pe masura, dar proportionale cu fluctuatia pietei. La noi au inceput sa se reaseze lucrurile (si inca nu este cota zero), preturile vor mai scadea destul de semnificativ, avand in vedere faptul ca nu sunt cumparatori. Chiar daca bancile vor reincepe credite aparent avantajoase, romanul de rand a realizat ca a lua un credit mare de la banca este sinucidere curata (bancile fac parte, alaturi de s..t, din tagma celor mai mari jegmanitori posibili). In consecinta cei care au credite (nu toti) cu eforturi disperate isi pot achita ratele. Nu cred ca merita, mai ales ca sunt sigur ca marea majoritate asa ziselor constructii noi sunt facute de mantuiala crasa. Mare atentie ( e treaba cu gardul…si leopardul)

  • ciofu t. alla

    ha ha locuinta la tara cu 250mp teren!! auzi! numai cine n-a vazut un sat in viata lui poate accepta aberatia asta.. 250 mp poate parea mult la oras dar la tara e 0 barat.. Daca vrei intradevar sa locuiesti la tara si nu doar sa vii in vizita de 2 ori pe an, atunci ai musai nevoie de o gradinita, un cotet de gaini, un grajd, poate un purcel.. un hambar cu porumb pt.animale.. musai o bucatarie de vara, si tot pt vara, un kiosc/ loc de luat masa sub copaci .. citiva butuci de vie.. mai nou si garaj.. Toate astea ocupa loc, unde sa incapa pe 250mp.. La tara, viata omului se desfasoara in curte.. O curte de 1000 mp e un minim minimorum pt o viata decenta la tara, repet, daca vrei sa traiesti acolo si nu doar sa vii in week end cu crenvustii in plasa ca sa faci un gratar in curte

  • ciofu t. alla

    ha ha locuinta la tara cu 250mp teren!! auzi! numai cine n-a vazut un sat in viata lui poate accepta aberatia asta.. 250 mp poate parea mult la oras dar la tara e 0 barat.. Daca vrei intradevar sa locuiesti la tara si nu doar sa vii in vizita de 2 ori pe an, atunci ai musai nevoie de o gradinita, custii in plasa ca opaci, un cotet de gaini, un grajd, poate un purcel.. un hambar cu porumb pt.animale.. musai o bucatarie de vara, si tot pt vara, un kiosc/ loc de luat masa sub copaci .. citiva butuci de vie.. mai nou si garaj.. Toate astea ocupa loc, unde sa incapa pe 250mp.. La tara, viata omului se desfasoara in curte.. O curte de 1000 mp e un minim minimorum pt o viata decenta la tara, repet, daca vrei sa traiesti acolo si nu doar sa vii in week end cu crenvustii in plasa ca sa faci un gratar in curte

  • Nicu

    Autorizarea executarii lucrarilor de constructii – foraje geologice si geotehnice

    Din pacate incepand cu iulie 2009 Forajele geologice si geotehnice se vor putea executa doar cu autorizatie de constructie.

    Mai jos un extras din :

    Legea 261 din 7 iulie 2009
    privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 214/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii
    Publicat in Monitorul Oficial 493 din 16 iulie 2009 (M. Of. 493/2009)

    4. Articolul 3 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
    «Art. 3. – (1) Constructiile civile, industriale, agricole, cele pentru sustinerea instalatiilor si utilajelor tehnologice, pentru infrastructura de orice fel sau de oricare alta natura se pot realiza numai cu respectarea autorizatiei de construire, precum si a reglementarilor privind proiectarea si executarea constructiilor, pentru:
    a) lucrari de construire, reconstruire, ………………..
    e) lucrari de foraje si excavari necesare pentru efectuarea studiilor geotehnice si a prospectiunilor geologice, proiectarea si deschiderea exploatarilor de cariere si balastiere, a sondelor de gaze si petrol, precum si a altor exploatari de suprafata, subterane sau subacvatice;
    f) lucrari, amenajari si constructii cu caracter provizoriu necesare in vederea …

    Prezenta lege intra in vigoare la 90 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

  • Trahanache

    Sa-ti cumperi tu casa in COMUNA PANTELIMON……. majoritatea sunt tzepe….. daca ai merge cu un exspert sa verifici rezistenta lor……ai avea niste surprize….. plus ca e plin de “ninja” ….

  • nica

    Si uite asa, ajungem la vorba lui Prigoana:3 camere=30 000 euro, 2 camere=20 000 euro. Putintica rabdare, bre.Sigur scad.

  • nick

    preturile vad ca sunt in scadere de la inceputul anului, vor scadea si mai mult la toate categoriile. nu au nicio sustinere in momentul de fata

  • Eugen Dinica

    Subscriu la ce spune Nic. Chiar are sens si se bazeaza pe princiul de baza al economiei de piata: “cerere si oferta.” Cine se mai gandeste acuma ca av face bani din imobiliare in speranta ca va cumpara acum cand preturile sunt “mici” si va vinde peste 7-10 ani, sa se gandeasca de 7-10 ori. Gata! Se fini, oameni buni! La munca de acuma si cine a luat teapa de a cumparat in 2007-2008 multa sanatate ca sa aibe ani multi sa regrete si sa-i doara sufletul. Stiu, sunt rau, nu ma bucur de raul lor, dar treb sa avem ochi sa vedem realitatea asa cum e, nu cum ne-o prezinta acesti parveniti agenti imobiliari care nici nu stiu sa faca altceva.

  • gaby

    Nu mai tineti preturile astea exorbitante, nu vedeti ca nu le cumpara nimeni! Doresc si eu un mic apartament pt baiatul meu, dar nu te poti apropia, chiar daca aceste apartamente zac la vanzare. Nu se vand, dar preturile sunt mentinute f f f mari. De ce? Ce mai sperati?

  • Bravo

    Bravo Cernica!!!
    Apropo.. la bulgari a ajuns o garsoniera noua la 9000 euroi?!?!
    La noi de ce nu ajunge?!?
    Raspuns: se fura ca in codru si arunca lumea cu bani pe orice kkturi si preturile raman sus… deoarece unii chiar cumpara pentru a spala banii..
    Dar in curand o sa dispara si milionarii de carton… si vorba prietenului de mai sus.. o sa trebuiasca sa munceasca ca nu mai merge shmecheria in Romania..
    Asteptam caderea preturilor linistiti.

  • nic

    Romania este o tara de proprietari, aproape toata lumea are o casa (sau mai multe) de bine de rau; copii se fac din ce in ce mai putini, iar aia care se fac au de obicei cateva mosteniri imobiliare (nu toti e adevarat) si atunci ma intreb …cine p m o sa stea in ele, cand populatia tarii este in scadere si costurile de intretinere sunt din ce in ce mai mari. Fitosii si parvenitii s-au “aranjat” deja, care cu credite, care din grasime si-au luat case si la copii si la amante …, cei mai multi au cheltuit pste posibilitatile de achizitie, ca de intretinere nu mai vorbim. Cine a mai ramas fara casa? cate un amarat care nu isi poate permite oricum sa isi ia una … astia vor forma cererea? astia vor salta pretul la Bragadiru, Pantelimon si in alte zone imputite si fara infrastructura? ma indoiesc. Si nu in ultimul rand, din ce in ce mai multi romani s-au trezit si realizeaza ca este mai important cum traiesti, nu cu cate camere te dai mare la neamuri … concluzia: imobiliarii cu gusa mai au de asteptat

  • radulica28

    asa eee chear e vrajeala ca la noi aici in navodari oras la mare se vinde vila cu 80000 de euro

  • Cernica

    Si inca ceva : locuintele ar trebui cumparate si din economii nu numai cu credit de la banca.
    Viata tinerilor nu trebuie amanetata la banca ci trebuie traita in mod civilizat , fiecare tara avand particularitatile ei sociale .

  • Cernica

    Vrajeala pentru o casa in camp .
    Un apartament in oras pentru o persoana care are servici si nu vrea sa renunte la el, este mai util decat o casa in camp(nu ai drumuri,costurile cu intretinerea sunt de patru cinci ori mai mari decat la oras,nu ai scoli pentru copii, iti trebuie neaparat 2 masini pe care trebuie sa le intretii ,trebuie sa fii invatat sa inoti in noroi iar iarna e vai de curul tau – frig de mori .)
    Un apartament vechi pret rezonabil 20000 Euro(profit 100% proprietar, iar unul nou 30000 Euro(profit 10-15% real antreprenor).

  • damian

    Nu stiu exact unde e Pantelimon, insa nu cred ca s-ar merita trocul daca e o distanta mai mare de 10 km de centrul capitalei.In primul rand daca suntem persoane care avem un serviciu, sa facem naveta e o problema in ziua de azi si asta daca magandesc doar la doua aspecte:aglomeratia si pretul carburantilor.
    Apoi o casa necesita cheltuieli de reparatii (cu gard, acoperis,instalatii) si incalzire care se compenseaza cu cheltuielile de intretinere la bloc.

  • Eugen Dinica

    Domni acestia de la Nemar Real Estate Sud sau de unde or mai fi, sa ne lase cu vraja ca destul au distrus piata imobiliara anii trecuti, si acum se dau iara mai experti. Realitatea pe care o stim cu totii, este ca nu s-a atins nici pe departe nivelul de scaderi prognozat, ce urmeaza va fi mult mai spectaculos de ce a fost pana acum. N-ar fi mai bine, “domnilor experti” imobiliari, sa mai asteptam un an sau 2 pana veti veti incepe sa munciti si voi ca din smechereli si comisioane nesimtite nu mai merge? Spor la asteptat!

  • savu gh

    Din pacate f. multe pers. in ziua de azi vorbesc, scriu in nestiinta de cauza, sau pur si simplu din prostie. Da, aveti dreptate, o casa la ROSU face cat un apartament mai vechi la bloc..dar aveti idee ce costuri implica sa aduci o astfel de casa in stadiul final?? Pur si simplu este o afirmatie stupida, tampita, in care faceti comparatie intre un imobil terminat, finisat (apartamentul de bloc) si o casa care in stadiul de inceput al lucrarilor…Cine cumpara o casa la ROSU trebuie sa aibe in cosiderare ca trebuie sa mai investesca cel putin pretul de achizitie (in cazul fericit..) In conzluzie, d-le/d-na jurnalist, ziarist, sau ce-oti fi, sa va cumparati dv. o casa la rosu si sa locuiti in ea!

  • Klaus

    La Bragadiru o astfel de casa o sa ajunga si la 10.000 euro si tot greu o sa se dea.Vrajeala imobiliarista articolul vostru.Nu mai pune nimeni botul la cazaturile voastre de case.Pai daca te uiti la poza atasata iti dai seama ca aia nu e casa ci cotet dar aerul liber si ozonizat ar face toti banii.hahahahahahaha

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe