Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
6 oct. 2009

Case in regie proprie, in buricul Capitalei, la 500.000 euro

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Din ce in ce mai multi bucuresteni isi cumpara terenuri in zonele centrale ale Bucurestiului unde isi fac case in regie proprie, costul final ajungand la 500.000 euro.

Consultantii Eurometropola sustin ca cele mai cautate sunt loturile mici de teren, de 300 – 350 mp, pentru care cumparatorii sunt dispusi sa plateasca sume de 200.000 – 250.000 euro, astfel incat bugetul total pentru constructia casei sa nu depaseasca suma de 500.000 euro.

„Preturile terenurilor amplaste in zone centrale in Bucuresti au determinat o buna parte din clientii cu bugete medii si mari sa opteze pentru constructia unei case in regie proprie. Cumparatorii au inceput sa priveasca piata intr-un mod realist si sunt mult mai deschisi oportunitatilor aparute.

Posibilitatea de a avea o casa si curte la un pret competitiv cu un apartament intr-un imobil nou, precum si increderea generata de stabilizarea preturilor pe piata imobiliara in ultimele luni, au oferit un suflu nou clientilor interesati de achizitia unui teren, generand o dinamica foarte buna pe acest segment”, au declarat consultantii Eurometropola.

Chiar daca de la inceputul anului si pana in vara terenurile din Bucuresti au cunoscut scaderi de preturi de aproximativ 30%, in prezent valoarea proprietatilor s-a mentinut constanta in ultimele doua luni.

Astfel, pretul propus de catre potentialii clienti este de aproximativ 700 – 750 euro/mp.

„Terenurile din Bucuresti amplasate in zone linistite, in apropierea parcurilor, pot reprezenta o alternativa viabila pentru persoanele cu bugete medii, care isi doresc un plus de confort. Pe langa multiplele avantaje pe care le prezinta o casa, aceasta varianta ofera posibilitatea clientilor de a-si personaliza spatiul si, poate cel mai important lucru, le permite sa aiba o casa la un pret foarte atractiv”, au precizat consultantii citati.

Cele mai cautate zone pentru loturi mici de terenuri, raman in continuare cele din zona Parcului Carol, Decebal – Dristorului, Vatra Luminoasa sau Popa Nan. In aceste locatii, preturile caselor existente sunt de aproximativ 400.000 – 500.000 euro, ceea ce inclina balanta in favoarea terenurilor.

„Foarte multi clienti care opteaza pentru un teren, urmand ca apoi sa demareze constructia unei case sunt incantati de suprafatele utile mult mai mari pe care le pot obtine la un pret atractiv, dar si de plusul de confort”, au conchis sursele mentionate.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Părerile cititorilor
  • Bogdan

    Vand casa demolabila pe teren la strada, toate utilitatile, aprox. 350m2, zona de case pe langa Gara Obor. 200.000 EUR
    [email protected]

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe