Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
8 feb. 2010

Ce „Prima Casa Noua” poti sa-ti cumperi cu 100.000 euro

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Ridicarea plafonului pentru „Prima Casa” la 100.000 de euro si introducerea de clauze care sa stimuleze vanzarea de locuinte noi nu-i va ajuta prea mult pe dezvoltatori, atat timp cat preturile actuale pentru imobilele aflate in stadiu de constructie sau proaspat finalizate raman ridicate.

In conditiile in care piata imobiliara este blocata de mai bine de un an de zile, o serie de dezvoltatori continua sa ceara pentru apartamente cu doua si trei camere 100.000 de euro, doar pentru ca se afla intr-o cladire noua.

In momentul in care statul ridica plafonul maxim de garantare, atunci si categoria de potentiali clienti se schimba. Pentru a accesa un credit de 100.000 de euro, in cele mai avantajoase conditii ale unui credit imobiliar actual, iti trebuie venituri lunare de cel putin 1.200-1.300 de euro.

Pe de alta parte, in aceasta perioada, reticienta bancilor de a acorda credite este direct proportionala cu suma solicitata. Ca dovada, valoarea medie a creditelor acordate in 2009 prin programul Prima Casa a fost de 42.000 de euro, cu 30% sub valoarea maxima a plafonului. In urma majorarii plafonului maxim de garantare cu doua treimi valoarea medie a creditelor acordate ar putea urca spre 56.000-60.000 de euro, in conditiile in care dinamica acestora din urma se poate dovedi si de doua ori mai lenta.

Cand vine vorba sa-ti iei casa noua cu acesti bani, optiunile sunt extrem de putine, cel putin in Bucuresti, unde majoritatea garsonierelor situate in ansamblurile rezidentiale bine pozitionate bat spre 50-60.000 de euro.

Astfel, in Complexul „Aleea Privighetorilor”, situat in zona Gradinii Zoologice, proaspat finalizat, mai sunt de vanzare doar 3 garsoniere (40 mp) dintr-un total de 21, fiecare la pretul de 52.500 euro. Tot aici, apartamentele cu doua camere pornesc de la pretul de 83.000 euro, pentru cele cu suprafata de 64 mp construiti, si pot urca pana la 111.540 euro, daca suprafata total construita este de 86 mp.

Tot in zona de Nord, in Complexul Lane Residence amplasat intre Lacul Grivita si Padurea Baneasa,
mai sunt de vanzare doar doua apartamente sub 100.000 de euro, un apartament cu doua camere de 72 mp construiti la 75.600 euro fara TVA si inca unul la 88 mp construti la 97.500 euro fara TVA. La acesta din urma, daca adaugam si TVA-ul de 5%, pretul trece peste plafonul garantat de stat cu aproximativ 2.400 de euro.

In cartierul Drumul Taberei, in Brancusi Residence, cea mai ieftina locuinta costa 48.000 de euro,
o garsoniera de 37,25 mp utili, iar cea mai scumpa ajunge la 115.000 euro, pentru un apartament cu 3 camere si o suprafata totala locuibila de 109,55mp. Cu fix 100.000 de euro iti poti cumpara un apartament cu 3 camere, cu o suprafata utila de 87,3 mp dintr-un total construit de 103,2 mp.

Ceva mai ieftine sunt locuintele din Confort City, complex rezidential situat pe Spaiul Unirii, la aproximativ 8 km de centrul Capitalei. Aici preturile variaza intre 39.500 euro, pentru o garsoniera de 34,76 mp utili, si 79.000 de euro, apartament de 3 camere de 92 mp utili.

Daca preferati o casa, puteti gasi una noua in Bucuresti chiar si la 99.999 euro, in ansamblul „Salaj Rezidential”.
In acesti bani este inclusa o casa de 160 mp construiti, o terasa de 40mp si un teren 470mp. Daca vi se par prea scumpe casele, atunci puteti opta pentru un apartament cu doua camere (90 mp), plus curte de 170mp si loc de parcare inclus la 59.000 euro, acestea urmand sa fie finalizate in luna martie.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe