Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
23 Februarie 2010

Centura Capitalei necesita 200 de milioane euro pentru a fi finalizata

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 23 Februarie 2010

Centura Bucurestiului necesita 200 milioane de euro pentru a fi finalizata, pana in prezent Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania investind circa 40 milioane euro, a declarat marti directorul general adjunct din cadrul companiei Marin Ionescu.

“Daca vom primi, la o eventuala rectificare bugetara, 25 de milioane euro pentru sectoarele Chitila – Mogosoaia – Otopeni – Voluntari, am putea termina 21 de kilometri care au mai ramas din aceste tronsoane. Este foarte important ca in acest an sa finalizam Centura de Nord pentru fluidizarea traficului rutier”, a spus Ionescu.

Acesta a precizat ca pe capetele Centurii pe zona de nord, de la A1 la DN7 Chitila si de la Voluntari pana la A2, tot bugetul alocat in 2010 acopera 13% din costul exproprierilor.

In ceea ce priveste Centura de Sud a Bucurestiului, de la A1 la A2, s-a alocat pentru exproprieri, de la buget, doar 40% din costuri, ceea ce reprezinta 30 milioane lei.

“Pentru alte lucrari nici vorba de resurse finaciare. In plus, pentru lucrarile deja incepute la Centura de Nord a Bucurestiului ne mai ajung banii doar pana la sfarsitul lunii iunie. Ar trebui 50 de milioane de euro de la BEI pentru terminarea capetelor de nord ale centurii Bucurestiului. Daca nu se suplimenteaza bugetul, lucrarile ar putea fi intrerupte”, a precizat Marin Ionescu.

Directorul general adjunct din CNADNR a spus ca lucrarile la pasajul superior de la Otopeni ( km 0+000 la km2+400), in lungime totala de 7,25 km, sunt efectuate in proportie de 27%, acestea putand fi finalizate pana la sfarsitul acestui an daca va exista finantarea necesara.

Pentru Centura de Nord a Bucurestiului s-a alocat de la bugetul de stat doar 70% din necesarul prevazut de Compania de Drumuri“, a adaugat Ionescu.

 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe