Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
16 Aprilie 2010

Cluj-Napoca: inexplicabil, proprietarii speră

scris de Claudia Ciuta in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 16 Aprilie 2010

Cluj-NapocaŞi în Cluj-Napoca există proprietari care au ridicat preţul cerut pentru imobilele scoase la vânzare. Unii au explicaţii logice, alţii au sentimente. Motivele lor sunt prezentate mai jos:

O creştere remarcabilă la preţul cerut a înregistrat o vilă cu 3 camere din zona Gheorgheni. Proprietarul a ridicat preţul la 950.000 euro, în condiţiile în care până la începutul lunii martie a acestui an ar fi vandut-o şi cu 900.000. Vila a fost construită în 2005, este modern amenajată, are o suprafaţă utilă de 230 mp şi un teren de 800 mp. Printre atuurile imobilului regăsim curtea complet amenajată.

Preţul unei case cu 4 camere din zona Mărăşti din Cluj-Napoca a crescut cu 48.000 de euro în trei luni. Imobilul are o suprafaţă utilă de 180 mp şi un teren de 253 mp. Motivul acestei scumpiri este preţul iniţial şi creditul pe care îl are actualul proprietar. După ce şi-a refăcut calculele, acesta şi-a dat seama că un mic profit nu i-ar strica, în ciuda situaţiei de criză. Preţul cerut în prezent este de 175.000 euro. Imobilul poate funcţiona ca sediu de firmă, dar şi ca locuinţă. Rămâne de văzut dacă se va arăta un cumpărător.

O casă cu 3 camere din zona centrală s-a scumpit cu 25.000 de euro pentru că deşi fără motiv, proprietarul este convins că piaţa imobiliară va creşte în următoarea perioadă. Imobilul este vechi şi necesită renovare, are o suprafaţă totală de 100 mp şi un teren de 352 mp. Cu toate acestea, pentru că este situat central, proprietarul aşteaptă 110.000 de euro.

O altă casă s-a scumpit în zona Iris din Cluj. Motivul? Proprietarul a avut mai multe duplex-uri pe care le-a vândut deja, acoperindu-şi datoriile la bancă. Acum aşteaptă liniştit revenirea pieţei. Imobilul a fost construit în 2008, are 4 camere, o suprafaţă utilă de 110 mp şi un teren de 220 mp. Până la începutul lunii martie, proprietarul cerea 100.000 de euro, iar în prezent aşteaptă 120.000.

Un apartament cu 2 camere din aceeaşi zonă Iris costă acum cu 18.000 de euro mai mult decât în luna ianuarie. Apartamentul se afla într-un bloc aflat în stadiul de construcţie, dar care, între timp, a fost finalizat. Apartamentul cu o suprafaţă utilă de 59 mp se vinde acum pentru 60.000.

Părerile cititorilor
  • andrei

    la nivelul de viata si salariile care sunt in cluj apartamentele sunt scumpe in comparatie cu alte orase din europa.

  • Vlad

    Stiti…este o vorba romaneasca:Nu este prost cine cere,este prost cel care da.Poate fi oferta cit de ” ma…re este gradina lui dumnezeu si portile larg deschise”,dar daca nu intra (cumpara) nimeni in ia o napadesc buruienile.Tare vreau sa-i vad pe asa zisi dezvoltatori si nu numai,ce vor face acum cind piterea de cumparare ,din pacate ,va scadea si mai mult.Pina la urma executorii judecatoresti vor deveni agenti imobiliari.

  • Claudia Ciută

    Din păcate nu vă pot da un răspuns la această întrebare.
    Evaluatorul nostru generează rezultate pe baza anunţurilor introduse pe imobiliare.ro. Pentru Jucu de Sus nu avem oferte introduse în prezent.
    Vă recomand să apelaţi la un evaluator profesionist sau să cereţi sfatul unui agent imobiliar.

  • viorica schneider

    poti sa-mi spui ce se intimpla in Jucu de sus ?cum sint preturile acolo ca am cumparat ocasa in 2005 cu 25 mi euro si nu stiu cit valoreaza acum.casa e la numarul 300 din caramida cu trei camere bucatarie baie si o alta casa in curte batrineasca cu trei camere curte si gradina cam 10 ari .e o pozitie foarte frumoasa pe deal si o priveliste spre nord imi pare rau ca am plecat din tara si nu am avut ocazia sa locuiesc nici macar o zi acolo.acum numai sotul meu sta acolo si poate daca luam un pret bun o vindem si vine si el incoace in america unde e si familia lui sau daca decide sa-cumpere ceva mai ieftin si mai comod pentru el in alta parte sa ne ramina ceva bani petru batrinete.adresa mea de emei e [email protected] multumesc mult!!!!

  • Claudia Ciută

    Salut Criss,

    Pe imobiliare.ro asta găseşti: anunţuri, oferte … nu tranzacţii. În altă ordine de idei, nu văd unde sau când am spus că am ajuns la minim şi că acum este momentul ideal să cumpărăm.
    Am observat, că în ciuda crizei, există proprietari care măresc preţurile. Desigur, sunt excepţii. Şi tot ca excepţiile i-am prezentat şi noi.

  • criss

    Prezentati oferta, de ce nu prezentati tranzactii? Ah ca nu sunt tranzactii! Ce ma intereseaza cat cere daca nu vinde deloc? Ca sa se spuna ca trebuie sa cumparam acum si ca preturile au crescut ar trebui sa existe piata imobiliara dinamica, echilibrata (si cerere nu numai oferta) si mai ales tranzactii.
    Ei pot cere si mai ales pot astepta 2 ani.

  • Sonohat Catalina

    Nu ma mira procesul. Era normal ca, dupa ce isi vor acoperi costurile, proprietarii de blocuri (la unii sa le spui dezvoltatori imobiliari e prea mult…) vor mentine pretul. In 2009 am vazut cum o persoana care avea 3 ap, a vandut 2 pe 16000 eur iar pe ultimul a cerut inexplicabil 21000 eur. Si l-a vandut! Nu cred ca vor mai fi preturile de dinainte, pur si simplu se aseaza piata.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Piața rezidențială în primul trimestru din 2022: prețurile, cererea, oferta și tranzacțiile

Prețurile apartamentelor din cele mai mari centre regionale s-au menținut pe o traiectorie ascendentă, în ciuda declanșării conflictului militar din Ucraina Potrivit celui mai recent raport de piață realizat...

citește mai departe
Preţurile apartamentelor au continuat să scadă în august şi nu dau semne să se oprească

Prezentăm, pe baza Indicelui imobiliare.ro, o analiză referitoare la dinamica preţurilor înregistrată în luna august 2010, la apartamentele vechi şi noi scoase la vânzare pe principalul portal imobiliar din...

citește mai departe
Vilele de lângă Bucureşti, intrate „la apă”

În apropiere de lacul şi pădurea Mogoşoaia, o locuinţă cu şapte camere „la gri”, poate fi cumpărată cu aproape 100.000 de euro. În perioada de boom imobiliar, Mogoşoaia era...

citește mai departe
Mai cresc chiriile în toamnă?

Până în 2008, majorarea chiriilor în marile oraşe odată cu începerea anului universitar devenise o obişnuinţă pentru proprietari. În 2009 însă, primul an propriu-zis de criză, trendul general a...

citește mai departe
Cât de mult au scăzut, de fapt, preţurile apartamentelor?

Prezentăm o analiză referitoare la scăderea în lei a preţurilor cerute pentru apartamente în perioada 15 martie 2008 – 1 august 2010. Deşi scăderile în euro sunt spectaculoase, punctual...

citește mai departe