Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
14 dec. 2009

Complexul imobiliar My Dream Residence a intrat in insolventa

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Tribunalul Bucuresti a aprobat saptamana trecuta cererea firmei Plus Development, dezvoltatorul complexului My Dream Residence din nordul Capitalei, de intrare in insolventa.

„Admite cererea debitorului Plus Development. In temeiul art.32 alin.1 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolventei deschide procedura generala impotriva debitorului. Da dispozitie tuturor bancilor la care debitoarea are disponibil in conturi sa nu dispuna de acestea fara un ordin al judecatorului sindic sau al administratorului judiciar, obligatia de instiintare a bancilor revenindu-i administratorului judiciar”, se arata intr-o hotarare a Tribunalului Muncipiului Bucuresti (TMB) din 7 decembrie.

Administrator judiciar a fost desemnata Management Reorganizare Lichidare SPRL, iar termenul limita pentru inregistrarea cererii de admitere a creantelor asupra averii debitorului a fost stabilit pentru 6 februarie 2010.

Dosarul privind intrarea in procedura de insolventa a fost inregistrat la TMB pe 27 noiembrie

„Analizand situatia de fapt si avand in vedere protejarea proiectului, dezvoltatorul a decis deschiderea procedurii de reorganizare sperand ca problemele aparute datorita mediul economic actual sa fie rezolvate in cel mai scurt timp”, au declarat, saptamana trecuta, agentiei MEDIAFAX reprezentantii Plus Development.

My Dream Residence, singura investitie a firmei in Romania, este construit in zona cartierului Pipera, pe un teren de 10.000 de metri patrati si cuprinde trei imobile totalizand 180 de apartamente. Lucrarile de constructie au fost finalizate la inceputul acestui an, cu o intarziere de circa sase luni.

Reprezentantii dezvoltatorului nu au dorit sa ofere detalii despre numarul locuintelor achizitionate in cadrul complexului. Unul dintre cumparatori este insa fondul de investitii norvegian Be Igloo, care detine 25 de locuinte in complex. Firma Plus Development este controlata de familia Berberoglu din Turcia.

Constructorul ansamblului rezidential a fost firma B&A Constructii, cu capital turcesc, aflata in prezent in procedura de insolventa.

Reprezentantii administratorului judiciar, firma Global Insolvency, au declarat agentiei MEDIAFAX ca Plus Development datoreaza peste trei milioane de euro firmei de constructii.

In replica, administratorul judiciar al B&A Constructii sustine ca nu stie despre o datorie a constructorului catre Plus Development.

Potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, Plus Development avea anul trecut datorii de peste 80 milioane de lei (circa 20 milioane de euro).

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe