Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
18 nov. 2009

Constructiile au scazut in septembrie cu 22,1% fata de aceeasi perioada din 2008

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Activitatea sectorului de constructii din Romania a scazut in septembrie cu 22,1% fata de septembrie 2008, fiind a doua scadere majora din Uniunea Europeana, insa fata de august, constructiile au crescut cu 2% in a noua luna din 2009, reprezentand al doilea avans din UE, a anuntat miercuri Eurostat, preluat de NewsIn.

In august, Romania a avut cea mai mare scadere a constructiilor din UE, de 29% fata de aceeasi luna din 2008.

In Slovenia constructiile s-au redus, in termeni anuali, cu 32,2% in septembrie. O alta scadere importanta a acestui sector a fost inregistrata de Bulgaria, de 19,7% fata de septembrie 2008.

In schimb, cele mai mari cresteri in ritm anual au fost inregistrate in Polonia, de 5,7%, Cehia, de 4,6%, si Germania, de 2,9%.

Activitatea de constructii a scazut in septembrie pe ansamblul UE cu 9,4%, iar in zona euro cu 8% fata de a noua luna din 2008.

Eurostat, care a centralizat date pentru 12 din cele 27 de state membre, arata ca sectorul constructiilor a inregistrat in septembrie scaderi in noua state membre si a crescut in trei fata de aceeasi luna din 2008.

Constructiile de cladiri au scazut in a noua luna din 2009 cu 12,6% fata de luna similara din 2008 in UE si cu 10,4% in zona euro, in timp ce constructiile de inginerie civila au crescut cu 4,7% in UE si cu 0,9% in zona euro.

Fata de august, Romania a avut al doilea ritm de crestere din UE, de 2%, inaintea sa fiind doar Cehia, cu 2,4%. Pe locul al treilea s-a clasat Spania, cu un avans al constructiilor de 1,5% fata de luna anterioara.

Cele mai mari scaderi in termeni lunari au avut loc in septembrie in Slovenia, de 10,4%, Slovacia, de 6,2% si Portugalia, de 2,3%.

Pe ansamblul UE, sectorul constructiilor a scazut in septembrie cu 1,1% fata de august, acelasi declin fiind inregistrat si in zona euro. 

 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe