Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
18 Noiembrie 2009

Din 2020 toate cladirile UE vor fi eficiente energetic

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 18 Noiembrie 2009

Cea mai mare parte a cladirilor noi care vor fi construite in Uniunea Europeana dupa 31 decembrie 2020, precum si cele supuse unei renovari importante vor trebui sa dovedeasca o foarte inalta eficacitate energetica, a anuntat Comisia Europeana, potrivit AFP.

Potrivit unui acord incheiat marti seara intre reprezentantii Parlamentului european si statele membre, toate constructiilor noi vor trebui sa se conformeze unor norme energetice stricte incepand din 2021.

Pentru a da un exemplu, cladirile frecventate de public vor trebui sa indeplineasca aceste norme cu doi ani mai devreme, adica de la finalul lui 2018. Si cladirile vechi vor trebui sa respecte aceste norme in caz de renovare majora.

In prezent, 40% din energia consumata in UE provine din sectorul constructiilor, care genereaza 36% din emisiile de CO2. UE si-a propus, in cadrul planului sau amplu de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera sa revizuiasca directiva europeana din 2002 privind performanta energetica a cladirilor.

Directiva revizuita vizeaza toate cladirile rezidentiale, precum si cele frecventate de public, cu o suprafata mai mare de 500 metri patrati. Ea intareste, de asemenea, exigentele privind certificatele de performanta energetica, care trebuie sa fie vizibile in cazul cladirilor publice si sa fie predate in timpul vanzarii ori inchirierii unui bun la persoane fizice.

Certificatele vor trebui sa cuprinda recomandari pentru imbunatatirea eficientei energetice a unei case. Dupa materialele si tehnicile folosite, anumite cladiri vor trebuie sa nu consume decat 3-5 litri de combustibil pe metru patrat pe an, in timp ce constructiile actuale consuma in medie circa 25 litri pe metru patrat.

Masura implica recurgerea la energii regenerabile, inclusiv la cele produse direct, se mai arata in acord.

Ca urmare, fiecare stat membru va trebui sa traduca foarte exact ce inseamna constructia de cladiri performante, deoarece pentru CE ar fi foarte dificil sa fixeze norme care sa fie comune Finlandei si Portugaliei, cu regimuri termice diferite.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe