Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
12 mart. 2010

Elena Udrea doreste modificarea Legii Urbanismului

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, a declarat joi ca vrea ca anul acesta sa modifice Legea Urbanismului si sa simplifice avizarea constructiilor, considerand totodata ca cele doua ministere, al Culturii si al Dezvoltarii Regionale, ar trebui sa dea avizele in acelasi timp.

„Ne-am asumat ca anul acesta sa modificam Legea Urbanismului. E o provocare pe care ne-am asumat-o pentru 2010 si am spera ca, legat de aceasta activitate, sa putem demara rapid lucrurile si initiativa noastra sa cuprinda acele modificari pe care le solicita toata lumea”, a declarat joi Elena Udrea, in cadrul unei dezbateri.

De asemenea, ministrul Udrea a mai spus ca multe din statiunile turistice detin un patrimoniu afectat ireversibil, dand ca exemplu statiunea Baile Herculane. „Sunt probleme la care noi nu stim sa gasim solutii”, a precizat Elena Udrea.

„Anul acesta, din aceasta abordare, am avut sansa la MDRT sa coordonam si urbanismul. Echipa care este acum in fruntea ministerului doreste sa rezolve macar de aici incolo cadrul legal, dar si cadrul in care se desfasoara actiunea persoanelor private privind patrimoniul construit.

Cred ca am putea fixa un cadru legislativ prin care sa determinam reguli clare prin care aberatiile urbanistice la tot pasul sa nu se mai repete”, a mentionat Udrea.

Potrivit ministrului dezvoltarii regionale si turismului, dupa 1990, ritmul in care s-a construit in Romania a fost unul extrem de alert, iar „lipsa de interes a autoritatilor publice fata de patrimoniul arhitectural a fost evidenta”.

„Nu exista niciun proiect de OUG, niciun act si nicio forma legislativa, care sa fie asumata macar la nivel de grup tehnic, sunt discutii care se tergiverseaza de aproape un an si nu prevedeam un final foarte rapid, chiar daca sunt presiuni din partea Comisiei Europene fata de Guvern sa gasim solutiile pentru simplificarea procedurilor de avizare a constructiilor si a planurilor de urbanism”, a adaugat Elena Udrea.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe