Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
14 Aprilie 2010

Fondurile ipotecare considera ca piata romaneasca nu este profitabila

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 14 Aprilie 2010

Fondul de investitii Tri Investments vrea sa se retraga in urmatorii doi ani de pe piata din Romania, unde este prezent prin fondul ipotecar European Residential Property Fund, in contextul in care considera ca piata nu este profitabila, relateaza WhatInvestment.co.uk, citat de Newsin.

Potrivit WhatInvestment.co.uk, fondul intentioneaza sa inchida toate holdingurile rezidentiale din Romania in urmatorii doi ani, dupa ce a fost grav afectat de lipsa de lichiditati si de lipsa de disponibilitate pentru ipoteci din Romania.

Fondul a avut una dintre cele mai slabe performante in ultimii trei ani, inregistrand pierderi de 599 lire la o investitie initiala de 1.000 lire.

Directorul executiv al Tri Investments, Christopher Finch, a explicat ca fondul a trecut de la a vinde circa cinci proprietati pe saptamana la a vinde o singura proprietate pe luna in Romania, intre 2006 si 2009.

“Credem ca Romania nu isi va reveni prea curand dupa problemele fiscale cu care se confrunta”, a spus Finch.

“Strategia noastra este sa ne retragem treptat din Romania. Avand in vedere ca fondul nu se mai confrunta cu presiuni pentru plata rascumpararilor si dat fiind ca datoria noastra este sa protejam capitalul investitorilor, vom avea nevoie de un an sau doi pentru a ne retrage complet”.

Finch a mai spus ca fondul a evitat rascumpararile la scara larga in ultimii doi ani, spre deosebire de unele fonduri concurente.

“Fondul a atins un nivel al activelor de circa 50 milioane in 2007 si de atunci am pierdut numai 10% prin rascumparari, Scaderea valorii activelor nete a fost provocata de reevaluarea in scadere a activelor din Romania”, a explicat Finch.

“Strategia este de a renunta la expunerea pe Romania si de a redirectiona banii catre afacerile din Polonia, care evolueaza mult mai bine”, a adaugat el. Finch a spus totusi ca reevaluarile in scadere ale activelor din Romania incep sa incetineasca.

“Cu toate acestea, Romania este foarte dependenta de investitiile straine directe. Nu este un exportator direct, precum Polonia si se confrunta in continuare cu probleme fiscale”, a concluzionat Finch. 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe