ICCJ: Magazinul Bucuresti trebuie sa intre in posesia mostenitorilor constructorului

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 11 Februarie 2010, Ultima actualizare: 11 Februarie 2010

Magazinul Bucuresti din Capitala trebuie sa intre in posesia mostenitorilor constructorului, potrivit unei decizii definitive a Inaltei Curtie de Casatie si Justitie (ICCJ), care a respins cererea de revizuire a unei sentinte similare, introdusa in anul 2007 de conducerea Societatii Bucuresti.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis definitiv si irevocabil, in urma cu doua zile, sa respinga o cerere de revizuire facuta de conducerea societatii Bucuresti SA, precizeaza Mediafax.

Potrivit avocatului, Sectia Civila a instantei supreme a decis, in 21 februarie 2007, prin sentinta irevocabila, restituirea imobilului in care functioneaza Magazinul Bucuresti catre mostenitorii constructorului, respectiv catre Oltea Doina Croitoru, Valentin Chelaru Bucur si Roxana Viorica Panaitescu.

Cosoveanu a aratat ca la momentul la care cei trei mostenitori le-au solicitat reprezentantilor Societatii Bucuresti SA sa le lase in posesie imobilul, acestia au introdus cererea de revizuire a sentintei, solicitarea fiind dezbatuta de judecatori timp de peste doi ani.

In urma deciziei prin care instanta suprema a respins luni, irevocabil, aceasta cerere de revizuire, ramane in vigoare sentinta irevocabila din februarie 2007, iar mostenitorii pot trece la executarea acesteia.

Avocatul Cosovanu a precizat insa ca nu se va trece inca la executarea silita a acelei sentinte.

Aparatorul a precizat ca, miercuri, a fost transmisa o notificare catre conducerea Societatii Bucuresti prin care s-a prezentat solutia instantei supreme si s-a solicitat un punct de vedere privind actiunile ulterioare.

Avocatul a mai aratat ca daca membrii conducerii Societatii Bucuresti nu vor lasa de bunavoie imobilul in posesia celor pe care ii apara va trece la procedura executarii silite a sentintei.

Procurorii anticoruptie anuntau, in 2004, ca efectueaza cercetari preliminare legate de mai multe acuzatii de coruptie la adresa primarului Sectorului 5, Marian Vanghelie.

Unele dintre aceste acuzatii se refereau la privatizarea Magazinului Bucuresti, in acest sens, procurorii avand in vedere si informatiile cu privire la acest eveniment aparute in presa, la inceputul anului 2004.

Presa relata atunci ca Marian Vanghelie a achizitionat cladirea in 2003, cu 1,5 milioane de dolari, prin intermediul unui var de-al sau primar, Sorin Mircea Niculae.

In replica, primarul sectorului 5 sustinea ca a participat “ca orice cetatean” la licitatia organizata pentru cumpararea magazinului Bucuresti.

“Eu am parcurs toate etapele legii. Probabil ca pe unii i-a deranjat ca nu am cumparat acest magazin pe doi lei, asa cum au facut unii, in unele afaceri. Poate ca a deranjat ca am dat cu 250.000 de dolari mai mult decit cea de-a doua oferta”, spunea Vanghelie, in martie 2004.

Primarul sectorului 5 mai declara ca a platit 40 de miliarde de lei pentru cumpararea magazinului si ca va trebui sa mai investeasca acolo aproximativ un milion de dolari. 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe