Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
16 feb. 2010

Imobiliare: dezvoltatorul Impact Bucuresti, profit de peste 12 ori mai mic

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Dezvoltatorul imobiliar Impact Bucuresti (IMP) a obtinut anul trecut un profit net de numai 665.000 lei (157.000 euro), de peste 12 ori mai mic decat in 2008, in conditiile in care veniturile totale s-au comprimat de peste trei ori, potrivit unui comunicat transmis Bursei.

Compania raportase in 2008 un profit net de 8,26 milioane lei. Desi numarul de contracte incheiate anul trecut a fost in crestere, Impact precizeaza ca rezultatul a fost afectat de reducerea marjei si de pierderile financiare rezultate din diferentele de curs valutar.

Compania a atras in 2009 venituri totale de numai 78,22 milioane lei (18,45 milioane euro), de peste trei ori sub nivelul incasarilor din 2008, de 254,42 milioane lei. Cheltuielile Impact s-au redus anul trecut la 77,39 milioane lei (18,25 milioane euro), de la 244,13 milioane lei.

„Conform strategiei anuntate acum un an, compania a fost focusata pe adaptarea la noile conditii de piata prin reducerea cheltuielilor, reproiectarea noilor proiecte de pe planseta, consolidarea pozitiei pe piata in noul context economic, precum si reducerea numarului de investitii in curs”, potrivit comunicatului transmis de companie.

Impact are un capital social de 200 milioane lei, divizat in in 200 milioane de actiuni, cu valoarea nominala de 1 leu. Actionarii principali ai companiei sunt presedintele si directorul general Dan Ioan Popp, cu o detinere de 22,06%, si Daniela Sandulescu, care controleaza 11,55% din totalul actiunilor.

Artio Global Management LLC (fostul Julius Baer International Equity Fund) are o detinere de 9,99% din capitalul social, iar Templeton GIT Emerging Markets apare in actionariat cu o participatie de 6%.

Compania are o valoare de piata de 173 milioane lei (42 milioane euro), corespunzatoare ultimului pret din piata, de 0,8650 lei/unitate.

Titlurile Impact se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), sub simbolul IMP. 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe