Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
22 iul. 2009

ING Bank ridica stafeta – credite ipotecare in limita a 80.000 de euro ca alternativa la „Prima Casa”

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Creditul imobiliar ce va fi lansat in aceasta vara de ING Bank ca alternativa la creditele acordate prin „Prima Casa” va fi acordate pe cel mult 30 ani, in limita a 80.000 euro, banca solicitand clientilor un salariul minim de 1.800 lei pe luna, au spus reprezentanti ai bancii pentru NewsIn.

Pentru „Prima Casa”, statul garanteaza credite ipotecare in limita a 60.000 euro, pentru care avansul minim al clientului trebuie sa fie de 5%, respectiv 3.000 euro.

Imprumutul lansat de ING Bank va fi acordat doar in moneda europeana, iar perioada maxima de contractare, de 30 de ani, va lua in calcul varsta maxima de pensionare.

Avansul minim solicitat de banca la acordarea creditului va fi de 25% din valoarea imobilului, iar dobanda va fi calculata ca suma intre rata de referinta a ING Bank pentru fonduri la un an (in prezent situandu-se la 4% pe an) si 1,5 puncte procentuale, la care se va adauga costul asigurarii de viata, ce va fi obligatorie.

ING Bank va percepe un comision de 215 lei, plus 1% din valoarea creditului, pentru intocmirea documentatiei de credit si un comision pentru constituirea ipotecii.

Totodata, clientul va trebui sa aiba o varsta minima de 21 de ani si un salariu minim lunar de 1.800 lei, banca luand in calcul si alte categorii de venituri, in afara salariului.

Produsul de tip credit imobiliar pe care ING Bank il va lansa in aceasta vara va fi disponibil si pentru clientii care detin si alte locuinte la momentul solicitarii imprumutului.

ING Bank a renuntat sa mai participe la programul Prima Casa „deoarece procedura de acordare a garantiei presupune o administrare speciala de catre banca, generand astfel costuri suplimentare ce nu sunt in concordanta cu modelul de distributie al bancii„, se arata intr-un comunicat trimis anterior de banca.

ING Bank Romania, care are statut de sucursala a unei institutii bancare din alt stat UE, are in prezent 35 de sucursale bancare pentru companii si 190 de unitati destinate populatiei. 

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe