Intesa Sanpaolo Bank a lansat creditul Prima Casa

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 3 August 2009, Ultima actualizare: 03 August 2009

Intesa Sanpaolo Bank a lansat creditul Prima Casa pentru care percepe o dobanda anuala efectiva (DAE) estimata la 5,62% la euro si la 14,01% la lei si pentru care solicita un venit minim de 450 lei sau echivalent in euro, banca acceptand cel mult trei codebitori, se arata intr-un comunicat, precizeaza NewsIn.

Intesa Sanpaolo Bank acorda credite in lei si euro prin programul Prima Casa persoanelor cu varste cuprinse intre 18 si 70 de ani, iar perioada de rambursare variaza intre 5 si 30 de ani. Valoarea maxima a imprumutului este de 57.000 euro sau echivalent in lei, iar avansul este de minimum 5% din pretul de achizitie al imobilului.

Banca percepe un comision de acordare de 0,5% din valoarea creditului, un comision de gestiune si rata dobanzii, ce este exprimata in functie de ratele de referinta interbancara Robor (la lei), respectiv Euribor (la euro).

Pentru creditele prin Prima Casa, comisionul de rambursare anticipata este egal cu zero.

Pentru imprumuturile in euro, rata dobanzii este calculata in functie de rata de referinta interbancara Euribor la 3 luni + 3,97 puncte procentuale, dobanda anuala efectiva (DAE) estimata pentru creditele in euro situandu-se la 5,62%.

Pentru creditele in lei, rata dobanzii este calculata in functie de rata de referinta Robor la 3 luni + 2,47 puncte procentuale, iar DAE pentru creditele in lei este de 14,01%.

In acelasi timp, banca accepta mai multe tipuri de venituri la acordarea creditului, de exemplu salarii si venituri complementare salariilor, indemnizatie de crestere copil, chirii, drepturi de autor, venituri obtinute pe vase de croaziera, etc.

Intesa Sanpaolo Bank este parte a grupului Intesa Sanpaolo si a obtinut un profit operational de 35 milioane lei (circa 9 milioane euro) in 2008, in crestere cu 34% fata de 2007.

Activele totale ale bancii au ajuns la 2,794 miliarde lei (700 milioane euro) la sfarsitul lui 2008, in crestere cu 56% fata de decembrie 2007.

Banca detine in prezent o retea teritoriala de circa 100 sucursale si agentii.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe