Investitia la Pasajul Basarab, suplimentata cu peste 108 mil de euro

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 20 Iulie 2010, Ultima actualizare: 19 Iulie 2010

CGMB a aprobat, luni, proiectul de hotarare privind completarea documentatiei tehnico-economice a obiectivului de investitii Pasaj Rutier Denivelat Basarab care suplimenteaza cu aproximativ 108 milioane de euro valoarea investitiilor, in aceasta suma fiind incluse cheltuielile din ultimii 2 ani, informeaza Mediafax. 

Potrivit proiectului de hotarare, finantarea se va asigura din bugetul local al municipalitatii.

In raportul de specialitate al proiectului de hotarare se arata ca ultima modificare a indicatorilor a fost facuta in 2007, pe parcursul executiei lucrarilor aparand necesitatea realizarii unor lucrari suplimentare, ceea ce a determinat o noua analiza a componentelor proiectului si ajustarea indicatorilor tehnico economici.

In mai 2010 s-a actualizat valoarea devizului general valoarea totala a lucrarilor suplimentare prevazute fiind de 456.722.922 de lei (aproximativ 108 milioane de euro).

Potrivit directorului Directiei Transporturi din PMB, Madalin Dumitru, suplimentarea lucrarilor a avut in vedere atat schimbarea proiectului initial de realizarea a podului hobanat, devierile suplimentare ale retelelor de utilitati publice datorate neconcordantelor dintre planurile de situatii si realitatea din teren, finalizarea exproprierilor, precum si schimbarea statiei de la Podul Basarab sau realizarea trotuarului rulant amplasat in interiorul incintei cailor ferate.

Cea mai spectaculoasa lucrare urbana din Romania, la capitolul infrastructura, este in mod cert Pasajul Basarab, a declarat, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, joi, la prezentarea bilantului pentru doi ani de la preluarea mandatului.

Pasajul rutier denivelat superior Basarab va realiza legatura rutiera si de tramvai intre Bulevardul Nicolae Titulescu – Soseaua Orhideelor – Podul Grozavesti – Bulevardul Vasile Milea (pentru circulatia tramvaielor) si, respectiv, Soseaua Grozavesti, intregind astfel inelul principal de circulatie al Bucurestiului in partea de nord-vest.

Proiectul cuprinde doua traversari majore de obstacole – raul Dambovita, peste podul existent si calea ferata, in zona Garii de Nord. 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe