Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
20 Octombrie 2009

ISC: Doar persoanele cu specializare ar trebui sa aiba voie sa deschida o firma de constructii

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 20 Octombrie 2009

Industria constructiilor ar trebui reglementata astfel incat doar persoanele cu specializare in domeniu sa aiba voie sa deschida o firma in acest sector, a declarat directorul general al ISC, Ovidiu Cordoneanu, in cadrul mesei rotunde “Romania Under Construction”, informeaza NewsIn.

“Este unul dintre putinele domenii in care oricine isi poate deschide o firma. Daca vrei sa deschizi o farmacie trebuie sa fii farmacist, daca vrei sa fii avocat trebuie sa intri in Barou, numai in constructii nu se face o selectie. Ca sa muncesti in domeniu trebuie sa fii de profesie, sa ai habar cum sa iti faci meseria”, a spus directorul general al Inspectoratului de stat in Constructii, Ovidiu Cordoneanu, in cadrul dezbaterii “Romania Under Construction” organizata de The Money Channel.

Potrivit lui Cordoneanu, un proiect de lege care sa reglementeze industria de constructii ar putea fi inaintat atat de asociatiile de producatori, cat si de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei.

Directorul general al Patronatului Societatilor din Constructii, Adriana Iftime, a declarat ca, la nivelul patronatului, se incerca de peste zece ani realizarea unei reglementari pentru acest sector, insa proiectul de ordonanta stagneaza la ministerul de resort.

“Este un proiect de ordonanta care stagneaza pe masa Ministerului Dezvoltarii. Patronatul poate emite acele atestate, dar nu sunt recunoscute de minister”, a explicat Iftime.

Directorul general al firmei Gero Tiefbau, Cristian Dumitrache, a declarat in cadrul evenimentului ca Romania ar trebui sa urmeze exemplu Germaniei, unde exista institutia “Camera Meseriasilor” care atesta practicienii din constructii.

Cordoneanu a mai spus ca o alta problema din industria de constructii este ca dezvoltatorii nu tin cont de factorii socio-demografici la construirea unui cartier rezidential.

“Ar trebui sa se verifice inainte de construirea unui cartier rezidential care este segmentul de public caruia ii este adresat, daca acel segment poate achizitiona apartamente in acel loc, daca se pot accesa credite. Nimeni nu ia in calcul aceste aspecte si apoi se plang ca nu pot sa vanda apartamentele”, a explicat directorul general al ISC.

 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe