Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
21 Decembrie 2009

Jones LaSalle: In 2010, tranzactiile cu hoteluri vor creste cu 40%

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 21 Decembrie 2009

Volumul cu tranzactii in domeniul hotelier va creste cu 20-40%, arata un raport intocmait de compania Jones Lang Lasalle.

 


Nivelurile de tranzactii din intreaga lume sunt previzionate sa creasca la 11 – 13 miliarde dolari in 2010.

Investitorii de portofoliu vor examina si selecta tranzactii mai mari cu un singur activ pe pietele globale, dar previziunile noastre pentru 2010 arata ca vor fi putine tranzactii semnificative de portofoliu in noul an“, a declarat Arthur de Haast, presedinte Jones Lang LaSalle Hotels.

Activitatea transfrontaliera a scazut la 48% din volumul de tranzactii in 2008. Pana in luna noiembrie din 2009, activitatea transfrontaliera s-a redus in continuare la doar 38 la suta din totalul de capital investit la nivel global.

“Peisajul” investitional in anul 2010 va ramane localizat, caracterizat prin activitati transfrontaliere de tranzactii hoteliere reduse, avand in vedere faptul ca investitorii raman in continuare in defensiva din cauza riscurilor si vor prefera mai degraba pietele lor de origine.

Exceptie de la aceasta tendinta vor face conglomerate din Asia si Orientul Mijlociu care vor cutreiera probabil peisajul global pentru oportunitatile de investitii favorabile.

Desi pietele hoteliere globale continua sa intampine un stres semnificativ, activitatea de blocare a pietei a fost punctata doar selectiv de titluri de stiri, pe parcursul anilor 2009.

Bancile si creditorii au surprins pietele in criza, cu abordarea lor “de antrenament”, care s-a axat pe extinderea imprumuturilor si incercarea de recapitalizare a datoriilor, mai degraba decat sa ia masuri de blocare a pietei.

In 2009, deoarece increderea investitorilor a ramas redusa, prognoza de 9 miliarde dolari, ca valoare a tranzactiilor hoteliere, este in scadere cu 64 la suta fata de 24,8 miliarde dolari, valoare din 2008.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe