Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
20 oct. 2009

Locuintele ANL ar putea fi vandute la pret de inventar

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Plenul Senatului a adoptat, marti, cu 44 de voturi „pentru” si 29 „impotriva’, o propunere legislativa privind modificarea Legii nr. 152/1998, prin care se prevede posibilitatea vanzarii locuintelor construite prin ANL la pret de inventar.

Propunerea legislativa are ca obiect modificarea si completarea Legii nr. 152/1998 privind infiintarea ANL, cu scopul de a facilita achizitionarea de locuinte construite prin ANL, prin vanzarea acestora la pret de inventar, actualizat cu rata inflatiei.

In plus, se propune ca banii rezultati din vanzari sa fie folositi exclusiv pentru constructia unor noi imobile in localitatile in care s-a realizat transferul dreptului de proprietate.

Comisia de administratie publica a adoptat un raport de respingere a propunerii legislative, cu 6 voturi „pentru” si 3 ‘abtineri”, acesta fiind respins prin votul plenului.

Secretarul de stat la Departamentul pentru Relatia cu Parlamentul, Valentin Iliescu, a declarat, in cadrul dezbaterii din plenul Senatului, ca prin propunerea legislativa semnata de senatorii PSD Alexandru Mazare si Eduard Martin, se propune ca banii rezultati din vanzarile de locuinte ANL sa fie folositi exclusiv pentru construirea de noi cladiri ANL in localitatile in care s-a realizat transferul dreptului de proprietate.

Valentin Iliescu a anuntat ca Executivul nu este de accord cu propunerea legislativa, astfel ca a acordat un aviz negativ.

El a precizat ca Guvernul a adoptat la sfarsitul lunii mai o hotarare prin care s-a aprobat trecerea blocurilor de locuinte construite de ANL pentru tineri, din proprietatea publica a statului in proprietatea privata a statului, pentru a fi vandute chiriasilor.

In raportul Comisiei de administratie publica se mentioneaza ca, potrivit declaratiilor directorului general al Agentiei Nationale pentru Locuinte, s-au inregistrat circa 700-800 de cereri de la primarii, preturile pentru locuinte variind intre 14.000 si 100.000 de euro, in functie de localitatea in care se realizeaza vanzarea. 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe