Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
12 mart. 2010

Lucrarile de constructii, serie bruta, au scazut in ianuarie cu 12,4%

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Volumul lucrarilor de constructii, serie bruta, a scazut in ianuarie 2010 cu 12,4% fata de ianuarie 2009, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 12,6%, iar comparativ cu decembrie 2009 cu 64,5% (serie bruta) si cu 6% (serie ajustata), potrivit INS, citat de NewsIn.

Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de reparatii capitale (-29,2%) si la lucrarile de constructii noi (-29,1%), insa lucrarile de intretinere si reparatii curente au crescut cu 82,4%.

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale cu 42,4% si la cladirile nerezidentiale cu 28,4%. O crestere de 16,3% s-a inregistrat la constructiile ingineresti.

In ceea ce priveste volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, acesta a scazut 12,6% in luna ianuarie 2010, comparativ cu aceeasi luna din 2009. Pe elemente de structura, scaderi s-au inregistrat la lucrarile de constructii noi (-30,9%) si la lucrarile de reparatii capitale (-28,4%).

Lucrarile de intretinere si reparatii curente au crescut cu 75,3%.

Potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor a scazut la cladirile rezidentiale cu 42,3% si la cladirile nerezidentiale cu 28,1%. La constructiile ingineresti, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 15,4%.

Ianuarie 2010 fata de decembrie 2009

In luna ianuarie 2010, volumul lucrarilor de constructii (serie bruta) a scazut fata de luna decembrie 2009 cu 64,5%. Scaderea a fost evidentiata pe toate elementele de structura astfel: lucrarile de reparatii capitale (-71,6%), lucrarile de constructii noi (-64,3%) si lucrarile de intretinere si reparatii curente (-61,7%).

Pe tipuri de constructii, scaderi s-au inregistrat la constructiile ingineresti (-65,1%), la cladirile nerezidentiale (-64,4%) si la cladirile rezidentiale (-62,7%).

Si volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a inregistrat in perioada mentionata mai sus o scadere cu 6%.

Datele Institutului National de Statistica arata ca pe elemente de structura, la lucrarile de reparatii capitale si la lucrarile de constructii noi s-au inregistrat scaderi cu 21,5%, respectiv cu 7,8%, dar lucrarile de intretinere si reparatii curente au crescut cu 5,5%.

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 0,4% la cladirile rezidentiale. La cladirile nerezidentiale si la constructiile ingineresti a scazut cu 12,3%, respectiv cu 5,4%.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Părerile cititorilor
  • constructii romania

    si vor mai scadea in continuare…

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe