MTI: Pentru continuarea lucrarilor in 2010 la autostrada Transilvania va fi contractat un imprumut

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 4 Februarie 2010, Ultima actualizare: 04 Februarie 2010

Secretarul de stat in Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI), Constantin Dascalu, a declarat, joi, ca pentru continuarea in acest an a lucrarilor la autostrada Transilvania va fi contractat un imprumut cu garantie de stat.

Datoriile de anul trecut catre compania americana vor fi platite de la buget, insa pentru achitarea lucrarilor ce urmeaza a fi efectuate anul acesta se va contracta un imprumut cu garantie de stat”, a declarat, dupa conferinta interministeriala “South East Europeasn Transport Axis Cooperation”, Constantin Dascalu.

Acesta a adaugat ca nu s-a stabilit inca cine va lua imprumutul, acesta putand fi contractat de compania Bechtel, de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii sau de CNADNR.

De asemenea, reprezentantul MTI a spus ca nu a fost stabilita inca valoarea lucrarilor pe care Bechtel le va efectua in 2010, aceasta urmand sa fie anuntata dupa prezentarea graficului lucrarilor pentru acest an.

Directorul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, Dorina Torin, a spus joi la Realitatea FM ca CNADNR asteapta ca Bechtel sa gaseasca o solutie de finantare pentru continuarea lucrarilor la autostrada Transilvania, precizand ca deocamdata anul acesta nu sunt bani in acest sens.

Suma minima necesara pentru continuarea lucrarilor ar fi de doua miliarde de lei, dar in acest moment exista resurse financiare doar pentru plata datoriilor de anul trecut catre compania Bechtel.

O solutie pentru continuarea lucrarilor ar reprezinta-o parteneriatul public-privat care ar duce implicit la modificarea contractului.

“Noi am facut un grafic de esalonare a datoriei in primele luni ale anului. Deja am inceput cu ianaurie, am facut o plata. Facem si in februarie, si in martie. In aprilie sper sa achitam toata datoria. Problema este urmatoarea, ca nu avem bani pentru anul acesta, nu ca nu ne-am achita datoria (…) Bechtel, prin acest document, prin care anunta Sidicatul si Inspectoratul Teritorial de Munca (despre eventualitatea unor concedieri – n.r.), isi ia niste masuri de precautie, deoarece pentru a putea face o concediere iti trebuie 90 de zile inainte. Ei (cei de la Bechtel – n.r.) sunt constienti astazi ca din banii pe care ii avem noi in buget pot sa-si recupereze datoriile si ca nu pot sa le platesc in continuare asa cum le-am platit anul trecut lucrarile curent la 45 de zile. E clar ca ei isi iau masuri inainte. Daca nu gasim o formula de finantare, ei ce fac cu oamenii?”, a precizat Dorina Tiron.

Directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale a precizat ca CNADNR nu se poate imprumuta la banci pentru ca acest lucru ar insemna sa afecteze deficitul bugetar, mentionand ca asteapta o solutie din partea Bechtel.

 

 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe