Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
17 feb. 2010

Noile limite de garantare la „Prima Casa”

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Creditul pentru cumpararea unei locuinte prin „Prima Casa” va fi garantat in limita a 60.000 euro, pentru imobile vechi ori deja incepute, si 70.000 euro, pentru locuinte cu lucrari inca neincepute, iar cumparatorii organizati in asociatii vor avea o garantie de cate 75.000 euro, tot pentru case noi. 

Asociatiile trebuie sa fie formate din minimum sapte persoane.

Modificarile au fost decise in sedinta de miercuri a Guvernului. Pana in prezent, creditele bancare contractate prin acest program pentru locuinte, indiferent de anul constructiei, au fost garantate de stat in limita a 60.000 euro. „Primesc o garantie cu care merg la banci, iar bancile elibereaza banii pe stadii de executie.

Deci nu mai primesc o promisiune de garantare, ca pana acum, pe baza careia trebuie sa-si finanteze singuri si numai la sfarsitul constructiei ca pana acum. Ii primesc (banii – n.r.) in mod normal, cum se desfasoara orice lucrare de constructii, pe stadii de executie”, a spus Vladescu dupa sedinta de guvern.

El a aratat ca o conditie esentiala in cazul constructiilor in asociere este ca persoanele sa detina un teren in comun, fara sa fie necesar ca asocierea sa aiba o forma juridica.

Ministrul Finantelor a precizat ca nu exista un numar limita de case care pot fi construite pe terenul detinut in comun de catre persoanele asociate.

El a adaugat ca Ministerul Finantelor va discuta cu bancile deja prezente in programul Prima Casa, aratand ca vor fi invitate si alte institutii de credit. „Vom lucra cu bancile care au subscris, vom face si o noua invitatie pentru ca programul sa continue, oricum varianta initiala de 60.000 de euro va continua.

Din acest punct de vedere, bancile care au aceste plafoane le vor folosi, plafoanele suplimentare le vom redistribui catre bancile care functioneaza in cadrul programului sau catre alte institutii care aplica pentru ele”, a mai afirmat Vladescu.

Plafonul de garantii pentru acest an este de 700 milioane de euro. 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe