Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
29 iun. 2010

Numarul autorizatiilor de construire a scazut in primele cinci luni cu 20,1%

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Numarul autorizatiilor de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale a scazut in primele cinci luni din 2010 cu 20,1%, la 15.278, fata de perioada corespunzatoare a anului precedent, potrivit datelor furnizate marti de Institutul National de Statistica (INS).

constructiiCele mai semnificative scaderi s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Bucuresti-Ilfov (-758 autorizatii), Sud-Muntenia (-741 autorizatii), Sud-Est (-640 autorizatii), si Nord-Vest (-616 autorizatii).

Potrivit datelor INS, in luna mai 2010 s-au eliberat 3971 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu 11,3% fata de aceeasi luna a anului anterior.

Cele mai importante scaderi au fost in regiunile de dezvoltare: Bucuresti-Ilfov (-230 autorizatii), Nord-Vest (-169 autorizatii) si Centru (-84 autorizatii), in timp ce cresteri ale numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale s-au inregistrat doar in regiunile de dezvoltare Sud-Vest Oltenia (47 autorizatii) si Vest (27 autorizatii).

Fata de aprilie 2010, numarul autorizatiilor de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale a crescut in mai cu 7,7%.

Distributia in profil regional evidentiaza o crestere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale in majoritatea regiunilor de dezvoltare.

Cele mai importante cresteri s-au inregistrat in regiunile: Nord-Est (+153 autorizatii), Sud-Est (+67 autorizatii), Bucuresti-Ilfov (+50 autorizatii) si Sud-Muntenia (+46 autorizatii).

Scaderi au avut loc in regiunile de dezvoltare Centru (75 autorizatii) si Nord-Vest (35 autorizatii).

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe