Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
18 feb. 2010

Oprescu: Lucarile la Arena Bucurestilor ar putea incepe in 2010

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, joi, ca lucrarile la proiectul Arena Bucurestilor ar putea incepe in 2010, la proiectul initial fiind aduse schimbari, iar in perioada urmatoare va fi realizat contractul de concesiune al lucrarilor publice. 

In cadrul unei conferinte de presa de la joi pe tema investitiilor, Oprescu a vorbit si despre un proiect al vechii administratii, denumit Arena Bucurestilor, precizeaza Mediafax.

Potrivit edilului general, acest proiect va fi inceput in acest an si va fi realizat prin parteneriat public-privat, urmand sa fie cel mai mare complex sportiv, de agrement si social din Romania.
Astfel, Arena Bucurestilor va avea o capacitate de aproximativ 8.000 de locuri, fiind prevazuta cu o parcare subterana si supraterana de aproximativ 1.000 de locuri.
Termenul de finalizare al lucrarilor este de 24 de luni de la data inceperii acestora, arena urmand sa fie amplasata in Parcul Tineretului.
„Constructia urmeaza sa aiba loc 90% sub nivelul solului, protejand zona verde a parcului si include si amenajarea peisagistica a zonei. In perioada imediat urmatoare se va finaliza contractul de concesiune a lucrarilor publice”, a mai spus Sorin Oprescu.
Proiectul a fost initiat in anul 2006 de Primaria Municipiului Bucuresti (PMB).
In aprilie 2008, primarul de la vremea respectiva, Adriean Videanu, spunea ca proiectul – al carui concept prevedea o capacitate de 16.000 de locuri, estimat la 51 de milioane de euro – ar putea fi realizat din fondurile Muncipalitatii, in lipsa ofertelor investitorilor privati.
Toate cele cinci licitatii pentru concesionarea proiectului pe o perioada de 49 de ani au fost anulate din lipsa de oferte.

 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe