Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
27 ian. 2010

OTP Bank Romania a adus in zona de performanta 70% din creditele ipotecare restructurate pe retail

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Platile au revenit la normal in cazul a 70% din creditele ipotecare restructurate de OTP Bank Romania, pe segmentul de retail, in timp ce restul imprumuturilor neperformante intra in faza de lichidare, a spus miercuri directorul general al bancii, Laszlo Diosi.

El a explicat ca nivelul creditelor reesalonate din portofoliul total pe sectorul de retail a scazut la 8%, tendinta fiind in continuare de scadere.

Pe de alta parte, la nivelul intregului portofoliu, OTP Bank Romania a restructurat circa 7% din credite.

„Avem in continuare perspectiva cresterii somajului, ceea ce inseamna ca nu vom scapa de reesalonarea creditelor”, a precizat si directorul executiv adjunct al directiei de retail din OTP Bank Romania, Adrian Chichita.

Totusi, oficialii bancii mentioneaza ca nivelul creditelor restructurate este destul de mic in prezent, in conditiile in care in urma cu 2-3 ani au impus o serie de criterii de risc mai stricte fata de media pietei.

Astfel, avansul in cazul creditelor ipotecare nu a scazut decat in foarte putine cazuri pana la 15%, dar in general s-a situat in jurul a 25-33%.

De asemenea, gradul maxim de indatorare ajunge in prezent la 55%.

OTP Bank Romania a afisat, in primele noua luni din 2009, un profit net de 779 milioane forinti (2,7 milioane euro), fata de o pierdere de 196 milioane forinti inregistrata in intervalul similar al anului 2008, in ciuda cresterii provizioanelor de aproape 4 ori.

Astfel, provizioanele bancii pentru primele noua luni din 2009 au ajuns la 3,7 miliarde forinti (13,6 milioane euro), in crestere cu 288% fata de nivelul din intervalul similar din 2008, de 956 milioane forinti.

Din suma totala a provizioanelor realizate in 2009, 1,7 miliarde forinti (circa 6 milioane euro) reprezinta costuri de risc puse de-o parte doar in trimestrul III din 2009.

Totodata, directorul OTP Bank Romania estimeaza si pentru 2010 o crestere a volumului provizioanelor, dar acest lucru nu ar trebui sa afecteze profitabilitatea bancii.

 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe