Pepiniera Tei Toboc din Capitala se transforma in blocuri de 45 etaje

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 29 Septembrie 2009, Ultima actualizare: 29 Septembrie 2009

La Agentia de Mediu a Municipiului Bucuresti exista o solicitare privind defrisarea totala a pepinierei Tei Toboc, in suprafata totala de 34 hectare, unde investitorii imobiliari vor construi mai multe turnuri, dintre care unele cu 45 etaje, a declarat, marti, vicepresedintele Eco Civica, Dan Trifu, citat de NewsIn.

“Investitorii au toate avizele necesare, plan urbanistic aprobat, planuri de detaliu aprobate de Primaria sectorului 2, avizul Agentiei de Mediu fiind, practic, ultimul necesar inainte de inceperea lucrarilor”, a precizat Trifu.

Planurile urbanistice pentru viitoarele constructii prevad 30% spatiu verde, potrivit vicepresedintelui Eco Civica.

“Planurile urbanistice aprobate de edilii bucuresteni prevad, conform reglementarilor legale, 30% spatiu verde pentru fiecare constructie, dar sunt numeroase cladirile din alte zone care nu au nici cinci metri patrati de spatiu verde, iar nimeni nu verifica, nimeni nu ia masuri”, spune Trifu. El a dat ca exemplu strada Polona, unde sunt cladiri de birouri fara niciun arbore plantat imprejur.

“De cand a venit Gheorghe Patrascu arhitect-sef al Bucurestiului, orasul s-a deteriorat mult din punct de vedere al zonelor verzi”, a completat presedintele asociatiei Eco Civica, Nicolae Radulescu Dobrogea.

Reprezentantii mai multor organizatii neguvernamentale au declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca arhitectul-sef al Capitalei si comisia de urbanism numita de primarul general Sorin Oprescu au un rol important in degradarea urbanistica a Capitalei.

Organizatiile neguvernamentale dau ca exemplu proiectele incluse pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) de miercuri, 30 septembrie, cand ar urma sa fie supuse la vot 54 de planuri urbanistice, dintre care 36 au avizul comisiei de urbanism a lui Oprescu, iar alte sapte au primit reavizari de la aceeasi comisie.

Reprezentantii societatii civile
mai spun ca, in cele 54 de planuri urbanistice, suprafata totala construita este cu 478.116 metri patrati mai mare decat limita prevazuta in Planul Urbanistic General (PUG). ONG-urile sustin ca, astfel, investitorii imobiliari au primit un cadou de 239 milioane de euro.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe