Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
29 apr. 2010

Peste 60% din autorizatiile de construire vizeaza zona rurala

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

In luna martie din acest an s-au eliberat 3.445 autorizatii pentru construirea de cladiri rezidentiale, din care 63,3% sunt pentru zona rurala, comparativ cu 2.272 in februarie 2010, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), transmite NewsIn.

Numarul autorizatiilor de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale a scazut in primele trei luni din 2010 cu 27,9%, la 7.621, fata de aceeasi perioada a anului anterior, potrivit datelor INS.

Cele mai semnificative scaderi s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Sud-Muntenia (-674 autorizatii), Sud-Est (-499 autorizatii) si Bucuresti-Ilfov (-423 autorizatii).

Distributia in profil regional evidentiaza o crestere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale in toare regiunile de dezvoltare.

Cele mai importante cresteri s-au inregistrat in Centru (+259), Sud-Muntenia (+216 autorizatii), Nord-Est (+190 autorizatii) si Nord-Vest (+157 autorizatii).

In ceea ce priveste martie 2010 comparativ cu aceeasi luna din 2009, au fost eliberate cu 918 mai putine autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, scadere reflectata in aproape toate regiunile de dezvoltare.

Cele mai importante scaderi au fost in regiunile de dezvoltare Sud-Muntenia (-262 autorizatii), Sud-Est (-155 autorizatii), Sud-Vest Oltenia (-148 autorizatii), Nord-Est si Bucuresti-Ilfov (-123 autorizatii fiecare).

Cresteri ale numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale s-au inregistrat in regiunea de dezvoltare Centru (+59 autorizatii).

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe