Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
22 sept. 2009

Pipera Business Tower are un singur chirias in 13 etaje de birouri

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Austriecii de la S+B Gruppe, dezvoltator imobiliar care anuntase in 2008 investitii de circa 350 milioane de euro, au pana in acest moment un singur chirias in cladirea de 13 etaje, Pipera Business Tower, recent finalizata.

La un pret de 13,5 euro/mp, chiria minima de la care pleaca discutiile, dupa cum a explicat pentru Business Standard unul dintre angajatii imobilului, dezvoltatorul imobiliar ar putea inregistra pierderi de circa 700.000 de euro pana la sfarsitul anului, din cauza lipsei de chiriasi. Ieri, pana la inchiderea editiei, oficialii companiei austriece nu au dorit sa ofere amanunte despre stadiul contractelor de inchiriere pentru cladirea de birouri.

Cum poti castiga chiriasi

Maria Florea, senior broker la Colliers International, crede ca pentru a gasi rapid chiriasi, un dezvoltator aflat in situatia S+B are de ales intre reducerea substantiala a chiriei, inchirierea pe perioade mai scurte de timp, oferirea de facilitati potentialilor chiriasi, precum acoperirea costurilor cu amenajarea spatiului, sau chirie diferentiata pe ani.

„Pe fondul incertitudinii din piata, dezvoltatorii vin in intampinarea nevoilor clientilor care doresc sa inchirieze pe o perioada mai scurta de cinci ani”, a mai spus senior-brokerul Colliers. Un alt aspect important pentru o companie care incearca sa-si reduca bugetul de cheltuieli este si scutirea de amenajarea spatiului, astfel incat chiriasul sa nu simta presiunea unor cheltuieli suplimentare la relocare.

In cazul Pipera Business Tower insa, contractul de inchiriere este pe cinci ani, iar amenajarea spatiului este suportata integral de chirias, mai spus sursele Busi­ness Standard. Imobilul de 13 etaje, a carui finalizare a fost amanata cu aproximativ doua luni pana luna aceasta, are un singur etaj inchiriat de Voith Siemens.

Dezvoltatorul lua in calcul chiriasul AVAS

Desi reprezentantii companiei declarau anterior ca se afla in negocieri cu mai multe companii pentru inchirierea de spatii de birouri, pana acum nicio discutie nu s-a finalizat. Potrivit surselor Business Standard, dezvoltatorul miza pe Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) pentru a ocupa aproape jumatate din suprafata imobilului.

Oficialii AVAS au admis ca au studiat toate ofertele de inchiriere existente pe piata, insa in final au decis ca angajatii institutiei de valorificare a activelor statului sa se mute in cladirea EximBank, actualul sediu al AVAS urmand sa revina in administrarea RAPPS.

„Intr-adevar, noi am cautat un nou sediu, deoarece contractul de inchiriere pentru unul dintre spatii s-a incheiat. Am cerut si analizat oferte de inchiriere de la 28 de dezvoltatori, insa in cele din urma ne-am razgandit. Am intocmit un memorandum si am obtinut aprobarea Guvernului sa ne mutam in cladirea EximBank.

In locul nostru, in cladirea unde nu plateam chirie, se vor muta, probabil, colegii de la un alt minister”, a declarat ieri pentru Business Standard Mircea Ursache, presedintele AVAS. 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Părerile cititorilor
  • ioana

    Cu toata stima pentru doamna Diana Gradinaru, de unde ati preluat articolul, nu pot sa iau in serios acest articol deoarece nu citeaza pe nimeni de la S+B Gruppe nicaieri, desi subiectul articolului este dezvoltatorul respectiv si una din locatiile sale.
    Ca atare nu pot sa il consider decat un zvon si nu pot sa ii dau credit sau sa iau in serios afirmatiile de aici. Nu cred ca este normal, deontologic sau profesionist sa scrii ceva despre cineva si sa nu il citezi. E cel putin ciudat sa citesti afirmatii ale altora despre o cladire si sa nu fie citata partea in cauza. In locul lor, desi nu ii cunosc, as solicita drept la replica. Articolul asta miroase a comanda de la o posta.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe