Predarea locuintelor in Planorama incepe in mai-iulie

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 4 Februarie 2010, Ultima actualizare: 04 Februarie 2010

Firma BSR, care asigura managementul Planorama, sustine ca va incepe procesul de predare a apartamentelor din complex in perioada mai-iulie si ca a reusit sa convinga 80% dintre cumparatorii de locuinte sa renunte la penalitatile datorate de dezvoltator pentru intarzierea finalizarii proiectului.

Euro Habitat, dezvoltatorul Planorama, a facut demersurile necesare pentru a plati taxele restante catre stat spre a realiza astfel transferul de proprietate catre cumparatorii din primul bloc, precizeaza Mediafax.

Predarea apartamentelor este stipulata in noile acte aditionale pentru mai-iulie anul acesta. (…) Vanzarile pentru public vor incepe in aprilie-mai, concomitent cu livrarea primelor apartamente din primul bloc si reluarea constructiei celui de-al doilea.
Reprezentantii BSR sustin totodata ca Euro Habitat a contactat deja mai multi antreprenori pentru finalizarea utilitatilor si restul lucrarilor la primul bloc si, in curand, va contracta antreprenorul pentru cel de-al doilea bloc.
Proiectul a fost anuntat inca din anul 2005 si prevede constructia a 1.100 de locuinte in patru blocuri, in urma unei investitii de 70 milioane de euro, insa niciun apartament nu a fost livrat catre cumparatori, lucrarile de constructie fiind intrerupte de mai multe ori din diverse cauze.
Constructia trebuia sa fie finalizata inca din 2007. In aceste conditii, o parte dintre clienti au semnat cu dezvoltatorul proiectului contracte de reziliere, iar unii dintre acestia au si primit banii inapoi.
BSR, desemnata anul trecut managerul proiectului Planorama, a venit la sfarsitul lunii noiembrie cu propunerea ca cei care au cumparat locuinte sa renunte la penalitati si sa accepte noile termene de livrare stabilite de companie, sustinand ca aceasta este unica solutie pentru finalizarea proiectului.
Compania a anuntat atunci un termen de doua saptamani pentru raspunsul cumparatorilor. “In ceea ce priveste pozitia clientilor, la sfarsitul lunii ianuarie 80% dintre acestia isi manifestasera acordul de a accepta propunerea BSR”, se mentioneaza in comunicat.
De asemenea, Euro Habitat este pe punctul de a primi un imprumut de la Piraeus Bank, preconditiile contractului de acordare a imprumutului fiind un cashflow pozitiv, echilibrat si acordul clientilor pentru noile termene de predare, sfarsit de mai 2010 si sfarsit de decembrie 2010.
“Demersurile de acordare a creditului bancar agreat initial, de 2,5 milioane euro, sunt in stadiu avansat, urmand ca formalitatile sa fie finalizate in viitorul apropiat”, se mai arata in comunicat.
BSR Europe este implicata in dezvoltarea mai multor proiecte rezidentiale in Romania, la Bucuresti si Brasov.

 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe