Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
9 nov. 2009

Pretul chiriilor continua sa scada

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Pretul mediu de inchiriere in Capitala in octombrie, fata de septembrie, a scazut cu 4% pentru garsoniere, cu 3% pentru apartamentele cu 2 camere, cu 1,3% pentru cele cu 3 camere, in timp ce pentru cele de 4 camere s-a inregistrat o crestere de 11%, potrivit NewsIn.

„In continuare, dominant ramane trendul descendent, chiar daca in ultimele sase luni se poate remarca o usoara tendinta de stabilizare. Aceasta este datorata faptului ca procentele de scadere a preturilor au fost din ce in ce mai mici”, se arata in raport.

Potrivit portalului citat, pretul mediu de inchiriere al apartamentelor din Bucuresti a ajuns in luna octombrie la un minim istoric pentru ultimii trei ani. Astfel, pretul mediu solicitat de proprietari pentru o garsoniera a fost de 279 de euro/luna, cu 4% mai redus fata de septembrie, pentru apartamentele cu doua camere pretul mediu de inchiriere a fost de 390 de euro/luna, in scadere cu 3% fata de luna anterioara.

De asemenea, pentru locuintele de trei camere pretul mediu de inchiriere a scazut cu 1,3%, proprietarii solicitand in medie 533 de euro/luna.

Pretul mediu de inchiriere al apartamentelor de patru camere a fost de 860 de euro/luna si a inregistrat o crestere de 11% comparativ cu luna precedenta.

„Pretul pentru acest tip de locuinte are o evolutie neregulata, deci cresterea de luna aceasta este intamplatoare, nu trebuie privita la nivel de regula. Explicatia este data de stocul de oferte foarte mic. Pe termen mediu, tendinta este de scadere, fata de acum sase luni chiriile apartamentelor de patru camere fiind mai reduse cu 14%”, se arata in raportul AnunturiParticulari.ro.

Reprezentantii portalului estimeaza ca in ultimele luni din acest an, pe piata inchirierilor rezidentiale oferta va scadea si este de asteptat ca proprietarii sa scada preturile in continuare, pe fondul cererii reduse si a puterii de cumparare scazute.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe