Pretul materialelor de constructii ar putea creste din S2

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 6 Mai 2010, Ultima actualizare: 06 Mai 2010

Preturile materialelor de constructii ar putea creste cu pana la 5% incepand cu al doilea semetru al acestui an, in contextul in care costurile de productie au crescut, a declarat pentru NewsIn directorul general al Baumit Romania, Laurentiu Lupusor.

Potrivit oficialului Baumit, producatorii au redus preturile cu pana la 15% pe parcursului anului trecut, din cauza scaderii puterii de cumparare.

“Primul lucru care s-a petrecut in 2009 a fost o scadere brusca si brutala a volumelor. Nu s-a mai construit nimic, proiecte incepute s-au oprit, unele nu au mai inceput. Producatorii si constructorii au cautat sa optimizeze preturile, s-au taiat costuri, au fost reduceri de personal, toate pentru scaderea preturilor de vanzare”, a explicat Laurentiu Lupusor.

Conform oficialului Baumit, volumul constructiilor a crescut dupa primele patru luni din acest an, dar afacerile companiilor au ramas la un nivel constant cu cel din 2009, din cauza preturilor reduse.

“Anul acesta a inceput mai bine, cantitatile vandute au crescut comparativ cu perioada similara din 2009 cu 8-10%, dar cifra de afaceri a companiilor este cam la acelasi nivel din cauza preturilor mai reduse.

Acest fenomen nu mai poate continua pentru ca furnizorii primari si transportatorii au ridicat preturile foarte mult. De exemplu, pretul motorinei a crescut cu pana la 20%. Asistam la un reviriment al volumelor, a inceput sa se lucreze din nou, dar preturile sunt mai mici”, a mai spus oficialul Baumit.

In acest context, directorul general al Baumit Romania se asteapta la o crestere a preturilor materialelor de constructii cu pana la 5% incepand cu semestrul al doilea din 2010.

“In final vor creste preturile, nu la nivelul aberant de la nivelul anului 2007-2009, insa pretul va creste atat din punct de vedere al furnizorilor si vom reactiona si noi atunci cand situatia nu va mai putea fi suportata, pentru insanatosirea situatiei.

Nu se poate produce la infinit cu tarife majorate substantial si va fi o scumpire de pana la 5%”, a adaugat Laurentiu Lupusor. 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe